DZIENNIK USTAW - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 12 maja 2015, 13:54

kiedy te zmiany weszły konkretnie
awww

Napisano: 12 maja 2015, 14:17

Takie używam oświadczenia, chyba nikt z was lepszych nie ma

Oświadczenia dla potrzeb OPS

OCHRONA - PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

z art. 23 Ustawy o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (tekst jednolity Dz.U.z dnia. 03.09.2014r. poz. 1182 z późn. zmianami.) wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w zakresie działalności Ośrodka Pomocy Społecznej.

Oświadczam, że zostałem/łam poinformowany/a
iż udzielenie pracownikowi socjalnemu informacji niezgodnych z prawdą i ze stanem faktycznym może spowodować wyegzekwowanie zwrotu bezprawnie uzyskanych świadczeń pomocy społecznej, do egzekucji administracyjnej włącznie, zgodnie z art. 98 i 104 Ustawy o Pomocy Społecznej z dnia 12 marca 2004 r.( tekst jednolity Dz.U. z dnia 30.01.2015r.poz.163 z późn. zmianami).
Oświadczam że nie otrzymuję żadnych wynagrodzeń, świadczeń pieniężnych lub w naturze z jakichkolwiek tytułów (np. działalności gospodarczej, udziałów, rent, alimentów itp.) poza ujawnionymi pracownikowi socjalnemu OPS.

Zobowiązuję się również poinformować pracownika socjalnego OPS o każdej zmianie mojej sytuacji majątkowej, osobistej, która wiąże się z podstawą do przyznania świadczeń z pomocy społecznej - art. 109 ustawy o Pomocy Społecznej.

Ja niżej podpisany/a .......................................................................................................................................................................................
legitymujący/a się dowodem osobistym nr. .......................................................Nr Pesel..............................................
zamieszkały/a ...............................................................................................................................................................

1. W ciągu 12 miesięcy poprzedzających miesiąc złożenia wniosku lub w okresie pobierania świadczenia z pomocy społecznej nie uzyskałem/am. jednorazowego dochodu przekraczającego pięciokrotnie kwotę kryterium dochodowego wynikającego z ustawy o Pomocy Społecznej.

2. Nie uzyskałem/am. jednorazowego dochodu należnego za dany okres.

Oświadczam również, że w podanych wyżej okresach wymienionych dochodów nie osiągnąłem/am, ani żadna z osób prowadzących ze mną wspólne gospodarstwo domowe, podanych do wywiadu rodzinnego (dotyczy osób w rodzinie).

OŚWIADCZENIE

Oświadczam że :
Jestem świadomy/świadoma odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego
Oświadczenia.

miejscowość ............................................................................... , dnia .....................................................................

............................................................................................................. .......................................................................................................... czytelny podpis osoby składającej oświadczenie podpis i pieczęć pracownika przyjmującego oświadczenia

* art.233 § 1 Kodeksu Karnego: „ Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3”.

PAP-COM HURT-DETAL Tel./fax 42-6531470 , 609 392 999, www.pap-com.info.pl
jadzka

Napisano: 13 maja 2015, 8:08

zmieniła się definicja w ustawie o pomocy społecznej o bezdomności
ok. marca br. i już piszemy DZ. u. z 2015 r. poz. 163 z póź. zm.
pawel.w

Napisano: 13 maja 2015, 14:13

https://www.gopsherby.pl/.../Wniosek_o_u ... razowej_za...
https://www.portals.narew.gmina.pl/.../s ... niosek.pdf
https://www.miasteczkoslaskie.bip.net.pl ... ction=save...
opsgoldap.com.pl/wp-content/uploads/2012/07/wniosek1.pdf
www.mopswojkowice.pl/.../załączniki%20d ... 20rodzinny...

wystarczy w sieci wkleic tylko logo z druku który zamawiamy i oczom naszym ukazują się talkie o to obrazy w sieci
huhu

Napisano: 13 maja 2015, 22:01

Zmiana jest w ustawie o ewidencji ludności z 2010r.( Dz. U. Nr 125 poz. 1427) art. 65 w zw. z art. 80.
tomas

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x