dzierżawa pojemnika na śmieci - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 07 mar 2017, 13:44

Gdzie mam przyporządkować dzierżawa pojemnika na śmieci? Czy w ogóle magą to opłatę wziąć pod uwagę?
ona_

Napisano: 08 mar 2017, 11:08

naprawdę nikt nie zna odpowiedzi?
ona_

Napisano: 08 mar 2017, 11:53

Jestem zdania, że tej opłaty nie uwzględniamy. Odliczam ją.
Sabinka

Napisano: 08 mar 2017, 12:01

Ok, dzięki za odpowiedź :) Może ktoś jeszcze się wypowie....
ona_

Napisano: 08 mar 2017, 13:02

jest to normalna opłata i należy ją uwzględnić bowiem jest to opłata stała nierozerwalnie związana z opłatą za śmieci (jak ktoś ma swój albo zbiera w worki to po prostu nie ma takiej opłaty- ale to nie nasza sprawa) .. przecież w rachunku za wodę oprócz za same litry macie również opłaty stałe i abonamentowe za rury liczniki itp które również wliczamy
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2017, 14:56

Pojemniki na śmieci są dzierżawione bądź nie. Głownie są własnością (wspólnoty, spółdzielni itd.) Opłata ta poza tym nie ma nic wspólnego z opłatą za śmieci ustaloną przez samorząd, więc nie widzę związku.
Sabinka

Napisano: 08 mar 2017, 15:16

Ktoś jeszcze chętny na wypowiedź. Jeżeli nie można wziąć tej opłaty pod uwagę, to chciałabym Klientowi wytłumaczyć dlaczego? Najlepiej jeżeli ktoś jakiś przepis by na to podał, żeby sprawa była jasna i nie było wątpliwości.
ona_

Napisano: 08 mar 2017, 15:54

Art. 6 ust. 6 byłby właściwy - (...) do wydatków przyjmowanych dla celów obliczenia dodatku mieszkaniowego zalicza się:
1. (...)
2. opłaty, poza czynszem, które obowiązywałyby w zasobie mieszkaniowym gminy, gdyby lokal ten wchodził w skład tego zasobu.
Zarządca lokali komunalnych w moim mieście nie obciąża takim wydatkiem swoich najemców.
Sabinka

Napisano: 08 mar 2017, 16:12

a u mnie obciąża
ona_

Napisano: 08 mar 2017, 16:23

Więc dylematu nie ma, należy wliczać.
Sabinka

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x