najniższa emerytura - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 07 mar 2017, 13:23

najnizsza emerytura od 1m marca 2017 roku wyniosi....ile?? musimy zmienic w parametrach, tak? jestem kilka m-cy na DM dlatego dopytuję.
jajaja

Napisano: 07 mar 2017, 13:36

Portal dodatekmieszkaniowy.pl

Na temat samej zmiany ustawowej https://dodatekmieszkaniowy.pl/nieodplat ... eszkaniowy

A tu więcej o średnim miesięcznym dochodzie na jednego członka gospodarstwa domowego
https://dodatekmieszkaniowy.pl/wybierz-p ... wego/1-a/b
portal

Napisano: 07 mar 2017, 15:07

Nie można było odpowiedzieć pytającemu/-ej po prostu, że to 1000 zł brutto? Trzeba tak spamować w każdym prawie temacie?
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2017, 15:29

moim zdaniem za mało w pytaniu podanych szczegółów, aby konkretną dać odpowiedź. Dlatego w takich wypadkach - moim zdaniem - lepiej pytającemu wskazać takie źródło informacji, które pozwoli pewniej przybliżyć odpowiedź na zadane na forum pytanie.
portal

Napisano: 07 mar 2017, 15:42

jajaja pisze:najnizsza emerytura od 1m marca 2017 roku wyniosi....ile??
portal pisze:moim zdaniem za mało w pytaniu podanych szczegółów, aby konkretną dać odpowiedź.
Jakich zatem szczegółów zabrakło w pytaniu o kwotę najniższej emerytury od 1 marca 2017? Pozdrawiam. :)
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2017, 19:06

Wracając do podniesionej sprawy, szanowny forumowicz i autor posta formuje aż dwa pytania. Moja wypowiedź koncentruje się nie tyle na pierwszej, co na drugiej kwestii. Następujące pytanie forumowicza: "musimy zmienic w parametrach, tak? jestem kilka m-cy na DM dlatego dopytuję." nie jest precyzyjne, czego oczywiście nie da się zarzucić pierwszemu zapytaniu jajaja. I w tym względzie nie można nie zgodzić się z szanowną autorką odpowiedzi - Krwawa. Nie mniej chciałem przy okazji zwrócić uwagę, że z drugiego zapytania nie wynika, jaki miał na myśli okres pobierania świadczenia z uwagi na zmiany parametrów. Można tylko domyślić się, że chodzi tu o kwestię obecnie pobieranego przez jajaja dodatku mieszkaniowego, nie zaś o ubieganie się o to świadczenie po wejściu w życie zmian (niekoniecznie przez samego jajaja). Jest powszechnie wiadome, że dodatek mieszkaniowy jest przyznawany na kolejne sześć miesięcy (art. 7 ust. 5 ustawy) i nie jest do końca pewne czy autorowi niedługo wygasa decyzja i z tej przyczyny podzielił się na forum nurtującymi wątpliwościami. Zamieszczając link, kierowałem się ww. zapatrywaniami, a zwłaszcza przekazaniem wiedzy (pro bono publico) w kwestii, że dodatek mieszkaniowy zależy ("przysługuje") od kwoty najniższej emerytury, która obowiązuje - zgodnie z art. 3 ust. 1 ustawy - w dniu złożenia wniosku.
Pozdrawia Portal dodatekmieszkaniowy.pl
portal

Napisano: 10 mar 2017, 11:32

Czyli najbardziej zyskają Ci ( w sensie otrzymają większy dodatek) , których dochód w gospodarstwie
1- osobowe był większy od 150% <175%
a w wieloosobowych większy 100 %<125%
dobrze myślę?
nowa5555

Napisano: 11 mar 2017, 22:59

No... prawie ;)
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU