Dziwna tabela z ROPS do wypelnienia - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 kwie 2016, 15:29

Ciekawa jestem, czy Wy tez dostalicie tabelki z ROPSU do uzupelnienia, w spr. ustalenia koordynacji. Bo wychodzi na to ze teraz tzreba rzucic cala robote zeby ropsowi usupelnic tabele z peselami, datami urodzin, okresem zatrudnienia, stanem cywilnym, skladzie rodziny... itd. Mam na mysli kielecki rops, jak jest u was tez tak macie?? :evil: :x
ela ela

Napisano: 18 kwie 2016, 16:33

... no wychodzi na to, ze to gmina ma odwalic cala robote za rops a przeciez organem wlasciwym ds koordynacji jest marszalek a nie gmina, no rece mi opadly po prostu... :roll: szookk :shock:
ela ela

Napisano: 18 kwie 2016, 18:40

nasz ROPS już dawno zrobił z nas sługusów. Wysyłają do nas druki, z kpa podają jakąś podstawę o współpracy, z prośbą o przesłanie ich do wnioskodawcy o uzupełnienia i odesłanie do nich powrotem. Kretyni. To nie jest generowanie kosztów? Zamiast od razu wysłać do petenta wysyłają do nas, my do petenta, ten zwraca nam, my odsyłamy do ROPS. Bałwany
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 18 kwie 2016, 18:54

10 Lat prowadze koordynacje, ale to co dzis zobaczylam (tabela) przebilo wszystko. Rops nie wymysla prawa tylko je realizuje, nie wolno dawac sie wykorzystywac tylko dlatego ze jakiej pani sie nie chce i idzie na "skroty" ;) :roll:
Ela ela

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x