Witam przymierzam się do tego "cudu", informatyk wysłał nam pracownikom socjalnym linki w które mamy wejść i aktywować przez e puap, bankowosc i inne tam do wyboru, mam pytanie dlaczego ja mam np. logować się swoim prywatnym hasłem e puap? nie mogę tego zrozumiec , co dla GOPSu nie da się założyć epuapu? nie ogarniam tego wcale , niech ktoś coś podpowie...
To Wy sami wysyłacie sobie pisma? Nie ma u Was osoby która obsługuje sekretariat, pocztę i e doręczenia? Przecież jak sami zaczniecie wysyłać i wchodzić na skrzynkę to zrobi się bałagan.
żle wpisałam nie e puapem, podał link który musimy aktywować swoim prywatnym profilem Zaufanym, przez bankowość elektroniczną lub e obywatela? na swoich służbowych komputerach mamy aktywować link swoimi prywatnymi hasłami?! o co tu chodzi jestem przeciwna by się w ten sposób aktywować tę skrzynkę, jak u Was to wygląda ,
Na e-puap i e-doreczenia można zalogować się tylko prywatnym kontem. Takie prawo, niestety jesteśmy niewolnikami systemu, kontrola musi być. Jak komuś się nie podoba to trzeba zmienić pracę i wziąć kredyt.
Moim zdaniem dostęp do e-puap i e-doręczeń powinna mieć tylko jedna osoba i ktoś na czas zastępstwa, tak jest u nas. Dopiero w EZD (które jest połączone z e-doręczeniami) dostęp mają wszyscy i tam już sobie mogą działać w zakresie własnych czynności.
U nas tak jest, że z każdej działki jedna osoba ma dostęp tj. z rodzinnego, pomocy społecznej i z kadr plus kierownik. Ale zazwyczaj sprawdza jedna i ta sama chyba, że akurat nie ma jej w pracy.