ecyzja na składki zdrowotne ze środków publicznych - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 28 sty 2014, 12:18

Marek, no to jak szpital zwracał się w pierwszym wniosku: od 11 czy od 12 grudnia? Sami nie nie wiedzą, od kiedy był u nich pacjent?
Przypuszczam, że wpisują przed północą pacjenta, żeby wyłudzić dniówkę szpitalną z NFZ...

Miałam ze dwa lata temu taki przypadek że facet zmarł 14 września, taki miałam akt zgonu od rodziny, a w ich dokumentach zmarł 15 września, wykłócali się ze mną o 1 dzień, dopiero jak przefaksowałam im akt zgonu odpuścili. Aż boję się mysleć, jak to wszystko w szpitalach działa....
~Esia

Napisano: 28 sty 2014, 22:53

szpital się nie zwracał tylko schronisko gdy wyszedł ze szpitala na podstawie karty informacyjnej, decyzja została wypisana i wysłana, po 3 dniach od wydania decyzji szpital napisał o ten jeden dzień, paranoja, tak myślałem, że zmienić decyzję w części dot. okresu potwierdzenia, ale może jeszcze się ktoś wypowie.
~Marek

Napisano: 28 sty 2014, 23:10

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale ja widzę problem gdzie indziej. Czy decyzja wydana została na wniosek schroniska już po leczeniu szpitalnym?
Decyzje wydaje się na wniosek szpitala- od dnia kiedy osoba znalazła się w placówce leczniczej.
Decyzję na wniosek klienta(rodziny, schroniska) wydaje się - od dnia kiedy wpłynął wniosek, nie cofamy się wstecz.
~wwz

Napisano: 28 sty 2014, 23:28

o bosz... wniosek ze schroniska!
marek, czytaj przepisy, na podstawie których wydajesz decyzje!
~p

Napisano: 29 sty 2014, 20:40

a jak interpretujecie stan nagły tj. jako każdorazową konsultacje czy żądacie wpisu na wniosku ze pacjent był konsultowany w trybie pilnym/ nagłym?
~michal

Napisano: 30 sty 2014, 9:19

To nie my jesteśmy od interpretacji stanu nagłego, to szpital stwierdza w jakim trybie udzielił świadczeń a my to przyjmujemy z dobrodziejstwem inwentarza. W końcu zaświadcza instytucja publiczna. Jeśli my wydajemy zaświadczenia też nikt ich nie interpretuje tylko przyjmuje do wiadomości.
~iga

Napisano: 30 sty 2014, 14:53

a jak nie wpisze ze to stan nagły to co?
~michal

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x