egzekucja nalezności od rodziców biologicznych - Stare tematy

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 14 paź 2015, 11:47

witam, czy wystawiając tytuł wykonawczy jako wierzyciela wpisujecie starosta powiatu..... czy starostwo powiatowe w ..... wtedy NIP starosty czy NIP Powiatu??
mex

Napisano: 18 paź 2015, 18:47

Wierzycielem jest starosta, ale w nowych tytułach wpisujemy upoważnioną osobę dyrektor, kierownik i dane PCPR
pcpr59

Napisano: 18 kwie 2016, 10:43

Witam, ja mam problem z wystawieniem jednej decyzji dla rodziców biologicznych, którzy prowadzą odrebne gospdoarstwa domowe, nie miaszkaja razem, i jak mam wystawić jedną decyzję??? Może ktoś pomorze:)

Tomasz pisałeś, że nasz wyrok, ze decyzję powinny być w takich sytuacjach j/w na dwóch róznych decyzjach - móglbys mi udostepnić?

Poza tym jak naliczacie odpłatnośc (jesli chodzi o solidarnośc?) matce ustalam opłate założmy 400 zł, a ojcu 300 zł - i jak to się ma do solidarności ? (jesli ich dziecko pzebywa w rodzinie zastepczej spokrenionej)?

a gdy w przypadku gdy np. matce ustalam opłate - co wynika z jej dokumentów, a ojcu odstepuje, to wtedy solidarnie im obojgu powinnam odstapić?

dzikeujeza pomoc.

Pozdarwiam
Olga PCPR

Napisano: 18 kwie 2016, 12:09

Najlepiej jakbyś to pytanie skierowała do Ministerstwa, bo to oni są odpowiedzialni za wymyślenie tego absurdu.

My każdego z rodziców (mieszkających oczywiście osobno) traktujemy odrębnie i indywidualnie. Jeśli jeden kwalifikuje się wg. naszych kryteriów do odstąpienia a drugi do płacenia, to takie też dostają decyzje. A solidarność rozumiemy tak, że jak ten co dostał odpłatność czuje się pokrzywdzony to może na drodze cywilnej dochodzić zwrotu od drugiego z rodziców.
iwa27
Awatar użytkownika
Referent
Od: 10 wrz 2014, 13:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 13:26

dziękuje bardzo Iwa27 za odpowiedź, my jutro spotykamy sie z prawnikami by obgadac ta sprawę i dojśc do jakiegoś porozumienia... Pozdrawiam ;)
Olga PCPR

Napisano: 20 kwie 2016, 14:53

A jak są zasądzone alimenty na rzecz dziecka i nie są płacone przez rodziców?
Posiadamy wyrok z klauzulą wykonalności. Chcę złożyć wniosek egzekucyjny komornika czy coś jeszcze należy zrobić? Co z tym rejestrem dłużników należy zgłaszać czy nie?
mm2

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x