Lokatorzy
https://youtu.be/WXMsrabqmKA
Eksmisja na bruk
Re: Eksmisja na bruk
Niestety znam temat. Owszem są ludzie biedni , zyja bardzo skromnie ale w pierwszej kolejności dokonują oplat. Natomiast ci mniej biedni a jeszcze nie bogaci maja opłaty w d...ie. Wolą pohulac , dobrze zjeść natomiast czynsz....to abstrakcja. Wieloletnie proszenie nic nie dalo, do prac interwencyjnych iść nie chcieli bo po co skoro im ,,połowę potrącą na dlug czynszowy\". lepiej nie robić nic.Kiedy doszło do eksmisji ,,Pan domu\" wyjął butle z gazem i zagrozil , że jak ruszą jego rodzine to wysadzi caly blok w powietrze. Niestety jak ktoś chce spokoj ducha to musi placić inaczej sie nie da. Można skorzystać z dodatku mieszkaniowego ale trzeba regularnie oplacać mieszkanie. No chyba, że ktoś nie jest biedny i dodatek mu sie nie nalezy .Dalej komentować chyba nie trzeba.
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
każdy ma swoją godnośc, jak długo rząd demokratycznie wybrany ma zamiar nam wmawiać, że można wyżyć za przeciętną rentę czy emeryturę.
Nie dziwi mnie to, ze niektórzy się buntują bo jeżeli pan premier Tusk ma godna zaplatę za swoja pracę, a jeszcze wykorzystuje państwowy samolot do wlasnych celów ( czyli o krada tym samym podatników) to mniej mnie dziwi, że człowiek, który chce się najeśc nie płaci czynszu. Ceny są nieadekwatne do zarobków i jest to tajemnica poliszynela.
Co jest gorszym złem, unikanie opłat przez tych którzy mają i chcą więcej czy mówienie wprost, że emerytury i renty są nieadekwatne do wypracowanego wkładu pracy i narażają ludzi starszych do głodówki, a więc skazują na powolną śmierć.
Jak długo będzie trwała ta obłuda?
Ja znajdę usprawiedliwienie nawet dla \"menela\"( a swoja drogą Adam co z ciebie za pracownik socjalny skoro używasz takiego słownictwa), bo ten \"m enel\" też pewnie był normalnym obywatelem
tylko jakaś nierzetelna osoba stanęła jemu na drodze, a z braku wiary w siebie zamiast podjąć walkę wybrał ucieczkę.
Swoją drogą jak dlugo można walić w mur skoro rząd Tuska ( demokratycznie wybrany) robi i diotów z obywateli wmawiając przed wyborami miesiąc temu, ze nam kryzys nie grozi bo platforma rządzi, a miesiąc po wyborach wycofuje swoje sława mówiąc, że zamiast się rozwijać będziemy przyciskać pasa ( czytaj bogaci bedą się rozwijać, a biednych będzie się doprowadzało do rozstroju zdrowia bo będą mieli alternatywę albo być wiecznie głodnym i nie móc zaspokoic podstawowych potrzeb, albo płacić czynsz.
Obłuda, obłuda, obłuda
Nie dziwi mnie to, ze niektórzy się buntują bo jeżeli pan premier Tusk ma godna zaplatę za swoja pracę, a jeszcze wykorzystuje państwowy samolot do wlasnych celów ( czyli o krada tym samym podatników) to mniej mnie dziwi, że człowiek, który chce się najeśc nie płaci czynszu. Ceny są nieadekwatne do zarobków i jest to tajemnica poliszynela.
Co jest gorszym złem, unikanie opłat przez tych którzy mają i chcą więcej czy mówienie wprost, że emerytury i renty są nieadekwatne do wypracowanego wkładu pracy i narażają ludzi starszych do głodówki, a więc skazują na powolną śmierć.
Jak długo będzie trwała ta obłuda?
Ja znajdę usprawiedliwienie nawet dla \"menela\"( a swoja drogą Adam co z ciebie za pracownik socjalny skoro używasz takiego słownictwa), bo ten \"m enel\" też pewnie był normalnym obywatelem
tylko jakaś nierzetelna osoba stanęła jemu na drodze, a z braku wiary w siebie zamiast podjąć walkę wybrał ucieczkę.
Swoją drogą jak dlugo można walić w mur skoro rząd Tuska ( demokratycznie wybrany) robi i diotów z obywateli wmawiając przed wyborami miesiąc temu, ze nam kryzys nie grozi bo platforma rządzi, a miesiąc po wyborach wycofuje swoje sława mówiąc, że zamiast się rozwijać będziemy przyciskać pasa ( czytaj bogaci bedą się rozwijać, a biednych będzie się doprowadzało do rozstroju zdrowia bo będą mieli alternatywę albo być wiecznie głodnym i nie móc zaspokoic podstawowych potrzeb, albo płacić czynsz.
Obłuda, obłuda, obłuda
Dzidka
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja podaję konkretne argumenty, nie bawię się w oskarżenia czy nagonkę - to co podaję to fakty, którym trudno zaprzeczyć nawet gdyby się chciało ośmieszyć lub zbagatelizować - to prędzej czy później po prosu prawda wyjdzie na jaw bo ludzie juz wiedzą, że nie ma czego się lękać 

Dzidka
Oprócz Eksmisja na bruk - HYdE PaRK przeczytaj również:
znacie takich pracowników socjalnych - bo ja tak
Jest wyrok
Film o losach świata
Abonamnet
są jeszcze ludzie normalni
Polska 2012
ciekawe, od kogo ten świat pożyczył pieniadze?
Ugodowość wobec Rosji
ZAGŁOSUJCIE- DOM DZIECKA W KWIDZYNIE
Za czyją kasę klienci imprezują w sylwestra?
O co walczymy?
Sztuczna czy żywa?
Dzień ryby
Kontrowersyjnie się zrobiło;)
Święta - konsumacja, kredyty, kicz i pokazówka
Nie wierzę w waszą świętość!