utrata na podstawie empatii.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
- Kontakt:
utrata na podstawie empatii.
Czy jeśli w empatii zus mam datę uzyskania i utraty uprawnienia, pani podaje że jest bezrobotna bez prawa do zasiłku, dostarczyła mi tylko pit-11 ale żadnego dokumentu do utraty mogę jej to utracić? Wysłałam jej wezwanie, żeby dostarczyła ten dokument potwierdzający utratę, jednak pani się nie pojawia 

- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: utrata na podstawie empatii.
No to nie wiesz co masz dalej robić?
Jeżeli był to nowy wniosek- pozostawiasz bez rozpoznania.
Jeżeli była decyzja i były zmiany co do zatrudnienia- wstrzymujesz wypłatę.
Czy ustawa jest tak trudna w tym przypadku?

Jeżeli był to nowy wniosek- pozostawiasz bez rozpoznania.
Jeżeli była decyzja i były zmiany co do zatrudnienia- wstrzymujesz wypłatę.
Czy ustawa jest tak trudna w tym przypadku?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA
- Kontakt:
Tak, wiem jaka jest procedura i znam ustawę. Nie wiem po co ta ironia, aczkolwiek mimo wszystko dzięki. Chodziło mi o to, czy nie jestem zbyt hm wymagająca, skoro na empatii z zus widzę że tego dochodu nie ma. I czy utracacie dochody na takiej podstawie czy zadacie zawsze dokumentów. Ale widzę, że strach tu o coś pytać 

-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Nie strach pytać tylko jak się pojawia wiele razy to samo pytanie to puszczają czasem nerwy 
ZUS to nie wyrocznia, wiele razy wychodziły mi utraty a ludzie pracowali sobie dalej (przykład - zmiana NIP zakładu, utrata tytułu do UZ a ktoś sobie robi bez dnia przerwy). Chciej zawsze jednak papierek typu ŚP/zaświadczenie pracodawcy, bo to jest dokument potwierdzający utratę dochodu, ew. oświadczenie jeśli nic nie mają.

ZUS to nie wyrocznia, wiele razy wychodziły mi utraty a ludzie pracowali sobie dalej (przykład - zmiana NIP zakładu, utrata tytułu do UZ a ktoś sobie robi bez dnia przerwy). Chciej zawsze jednak papierek typu ŚP/zaświadczenie pracodawcy, bo to jest dokument potwierdzający utratę dochodu, ew. oświadczenie jeśli nic nie mają.
Oprócz utrata na podstawie empatii. - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
piecza zastępcza, a nienależnie pobrane 500+
Uzysk i wykluczenie ze składu rodziny
wnioski do ROPS.
Wpis do ewidencji z Empatii
brak rozwodu-skład rodziny
problem z empatią
sprawozdanie 500+ sygnity i problem w cas
orzeczenie o niepełnosprawności
skład rodziny - mąż, żona, konkubina?
dochód uzyskany jak dodać
koordynacja - jej brak i dwa takie same wnioski
dwa uchylenia??