Elmer, Ewalu i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 03 cze 2015, 8:36

tak, właśnie sprawdziłam :D .. ale .. jak decyzja zatwierdzona to "zmień" jest nieaktywne :( ... albo coś nie tak sprawdzam :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 8:38

już sprawdziłam !!!! działa !!! :D dzięki
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 8:38

Alinka pisze:Dziękuję Ewalu:) A czy nie powinniśmy żądać zwrotu zasiłku pielęgnacyjnego pobranego przez matkę dziewczynki, skoro babcia tej dziewczynki została ustanowiona opiekunem prawnym z dniem 15.04.2015 r. a matka tego dziecka pobrała zasiłek za m-c kwiecień i maj 2015 r.?
miałam taki przypadek, my żądalismy, ale na dzień dzisiejszy , mając wiedzę troszkę usystematyzowana w tym temacie, to nie robiłabym zwrotu, pod warunkiem, ze miałam bym informację, np. nowego opiekuna, ze tamte pieniazki zostały przekazane na niepełnosprawnego. Nie zmienia się świadczeniobiorca tylko odbiorca.

robilismy zwrot, ale według mnie to nie było okey, bo na tym straciła osoba niepełnosprawna, bo nowy opiekun wtedy składał wniosek dużo później, co też uważam za złe postępowanie.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 8:40

POCAHONTAS pisze:
Alinka pisze:Dziękuję Ewalu:) A czy nie powinniśmy żądać zwrotu zasiłku pielęgnacyjnego pobranego przez matkę dziewczynki, skoro babcia tej dziewczynki została ustanowiona opiekunem prawnym z dniem 15.04.2015 r. a matka tego dziecka pobrała zasiłek za m-c kwiecień i maj 2015 r.?
miałam taki przypadek, my żądalismy, ale na dzień dzisiejszy , mając wiedzę troszkę usystematyzowana w tym temacie, to nie robiłabym zwrotu, pod warunkiem, ze miałam bym informację, np. nowego opiekuna, ze tamte pieniazki zostały przekazane na niepełnosprawnego. Nie zmienia się świadczeniobiorca tylko odbiorca.

robilismy zwrot, ale według mnie to nie było okey, bo na tym straciła osoba niepełnosprawna, bo nowy opiekun wtedy składał wniosek dużo później, co też uważam za złe postępowanie.
masz rację to nie jest ok .. ja bym nie żądała zwrotu
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 8:40

ewalu pisze:już sprawdziłam !!!! działa !!! :D dzięki
cieszę się;-)

można nawet jedną kwotę np. ZP 153 rozbić na dwa różne konta, mamy tak w przypadku DPS. podział 30% 70%.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 8:44

POCAHONTAS pisze:
ewalu pisze:już sprawdziłam !!!! działa !!! :D dzięki
cieszę się;-)

można nawet jedną kwotę np. ZP 153 rozbić na dwa różne konta, mamy tak w przypadku DPS. podział 30% 70%.
to akurat wiedziałam :D .. ale ja nie dzielę i przekazuje cały zp na konto osoby umieszczonej w DPS
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2015, 8:46

Zgadza się Pocahontas, jest możliwość rozbicia kwoty 153,00 zł na DPS i dla osoby niepełnosprawnej. Ja tak robiłam w programie:)
Alinka

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x