Czy przed wydaniem postanowienia o wznowieniu postępowania administracyjnego powinnam wszcząć postępowanie administracyjne na podstawie art. 61 § 4 Kpa?
Jeżeli osoba składa oświadczenie o uchyleniu świadczeń rodzinnych na syna od 01.02.2016 r. ponieważ syn został skreślony z listy uczniów z dniem 01.02.2016 r. i uchylamy jej świadczenia od 01.02.2016 r. a potem okazuje się, że za wcześniej wniosła o uchylenie tych świadczeń, ponieważ okazało się, że został skreślony z listy uczniów z dniem 08.02.2016 r. to wznawiamy postępowanie w sprawie decyzji na podstawie której uchyliliśmy jej świadczenia czy wznawiamy postępowanie tej pierwotnej decyzji, która przyznawała świadczenia?
Nie mogę tak zrobić bo strona złożyła oświadczenie, w którym wnosi o wznowienie postępowania w tej sprawie. To co mam teraz zrobić? Szef mówi, ze mam wznowić postępowanie tylko nie wiem której decyzji czy tej co przyznawała świadczenia czy tej, która uchyliła świadczenia?
Po wznowieniu postępowania administracyjnego co robię? Wydaję decyzję przyznającą na luty 2016 r. i drugą uchylającą od 01.03.2016 r. świadczenia? Co dalej?