Elmer, Ewalu i wszyscy chętni pomocy !!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 15 lip 2015, 10:29

Marszałek przyznał (Decyzja z kwietnia 2014r.)świadczenie pielęgnacyjne od sierpnia 2013 do lutego 2015( koniec orzeczenia). W marcu kobieta składa nowy wniosek(mąż już nie jest za granicą ja rozpatruję wniosek) i okazuje się że mąż miał przerwy w pracy zagranicą. Marszałek uchylił swoją decyzję w okresach kiedy mąż nie pracował za granicą i nie było koordynacji (2014-01-01 do 2014-06-30 i od 2014-01-01 do 2015-02-28). W tych okresach my byliśmy właściwi więc wydaje swoją decyzję i tu moje pytanie kobieta jest rolnikiem. Składając nowy wniosek w marcu tego roku napisała wymagane oświadczenie o rezygnacji z pracy w gospodarstwie, i krus od marca ja wywalił a ja objęłam składkami. Wystawiając teraz decyzje do tego starego wniosku mam brać oświadczenie że jeszcze w okresie od stycznia do czerwca 2014r. i od listopada do lutego 2015 zaprzestała pracy w gospodarstwie czy jako ?
W krus może być problem że złożyła fałszywe oświadczenie bo wcześniej napisała że gospodarstwa nie prowadzi od marca a teraz musiałaby napisać że jeszcze w tych dwóch ww. okresach pomóżcie jak to zrobić
lila

Napisano: 15 lip 2015, 11:20

nikt nie pomoże ???
lila

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x