Kobieta składa wniosek na rodzinne na 2016/2017 (świadczenia na 3 dzieci: 2 zas. rodz. na dzieci do 5 lat i 1 zas.rodz. na dziecko w szkole podstawowej, 1 rozpoczęcie roku szkol. i 1 dod. na wielodzietność). Od 01.11.2016 łapie się na zł za zł. Od lipca 2016r. do lipca 2017r. pobiera zasiłek macierzyński z KRUS z którego zrobiłam uzysk na dzień dzisiejszy. Od lipca 2017r. po utracie zasiłku macierz. dochód jej rodziny w przel. na 1 osobę jest poniżej 674 zł i wtedy łapała by się na pełne kwoty (oprócz rozpoczęcia roku szkol.). Pytanie moje w związku z tym: czy w decyzji należy uwzględnić zmianę sytuacji od lipca 2017 i przyznać kwoty jakie wyjdą do czerwca 2016r. i nowe od lipca? Czy sporządzić decyzję bez uwzględnienia tej zmiany do końca okresu zasiłkowego a w lipcu 2017 wszcząć postępowanie w spr. zmiany decyzji?? Wprowadziłam w programie uzysk z zas.macierz. i wpisałam termin jego zakończenia. Program naliczył od 1 lipca nowe kwoty świadczeń jednakże są one w dalszym ciągu niepełne, także nie wiem jak będzie prawidłowo. Proszę o podpowiedź.