ELMER i INNI !!!!!!!!!!!!!! PLIS
ELMER i INNI !!!!!!!!!!!!!! PLIS
Pani była na urlopie wych i miała dodatek do zas rodz. z tego tytułu. Dostała zgode na powrót do pracy 4 XI 2016r jednocześnie napisała że praca nie koliduje z opieką nad dzieckiem i dostała ten dodatek za listopad i grudzień przyniosła zaświadczenie o wynagrodzeniu za XII 2016 ale wtedy okazało się że jest na chorobowym od 8 XII 2016 Błagam WAS pomóżcie Kobitka bardzo biedna Jakie mam podstawy żeby nie oddawała tych dni 0d 8 grudnia 2016 ?
Re: ELMER i INNI !!!!!!!!!!!!!! PLIS
Bardzo prosze Czy wogóle miala prawo do tego dodatku do 7 grudnia /wypłacono do końca grudnia/ Nie wiem co robić Jaką decyzje napisać
czy ona wróciła do pracy do tego samego pracodawcy co udzielił jej urlopu?
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja to bym jej uchyliła dodatek od 4 listopada ... pracodawca udziela urlopu a potem zatrudnia? ... grubymi nićmi szyte ....
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
...ALE JEST TEN zapis że jeśli nie koliduje to może mieć Prosze jak wybrnąć z tego.....
ale pytam czy ona poszła do pracy do tego samego pracodawcy? dostała inną umowę? zlecenie czy coś? jeśli do tego samego pracodawcy bez nowej umowy to uchylenie dodatku od 4.11
do tego samegoniestety Czy jeszcze coś można zrobic ?
musi oddać i to niestety od 4.11 nie rozumiem jak mogłaś/eś jej to wypłacać chociaż poinformowała o powrocie do pracy
To ja jestem załamana A może choć ten listopad podarować Prosze wymyślcie coś
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, DM, DE, w zastępstwie 500+
- Kontakt:
Jak dla mnie jest szansa-jeżeli pracodawca potwierdzi, że urlop macierzyński jest aktualny, to nie robiłabym chyba zwrotu. Jeśli jednak Pani zrezygnowała z wychowawczego, to z dodatku też powinna zrezygnować.
Oprócz ELMER i INNI !!!!!!!!!!!!!! PLIS - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dokumenty
123123
Dwaj bracia
zasiłek rodzinny i dodatek do zasiłku z tytułu urodzenia się
szo- stwierdzenie nieważnośći decyzji
PRZEKAZ POCZTOWY OPLATA
Co zrobić?
świadczenie pielęgnacyjne - zmiana decyzji
ZP nowe orzeczenie
szo, wnuczek i obowiązek alimentacyjny?
niepełnosprawność
zasiłek pielęgnacyjny - pomocy