szo, wnuczek i obowiązek alimentacyjny?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
ula_o

szo, wnuczek i obowiązek alimentacyjny?

Post autor: ula_o »

mam takie pytanie, jesli na szo składa wnuczek czy musimy wykazać czemu dzieci osoby wymagajacej opieki nie sa w stanie tej opieki sprawować jako że na nich w pierwszej kolejności spoczywa obowiązek alimentacyjny czy po prostu wniosek wywiad potwierdzający opiekę i jesli wnuczek sie opiekuje to przyznać?
Awatar użytkownika
kiki88
Podinspektor
Zajmuję się: SR/ŚW
Kontakt:

Re: szo, wnuczek i obowiązek alimentacyjny?

Post autor: kiki88 »

ja mam przyznane na wnuczka bez koljenosci alimentacyjnej jestem świezo po kontroli i było ok
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

kiki88 pisze:ja mam przyznane na wnuczka bez koljenosci alimentacyjnej jestem świezo po kontroli i było ok
ja również :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
mkaaaa
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, DM, DE, w zastępstwie 500+
Kontakt:

Post autor: mkaaaa »

Kto pierwszy ten lepszy-SZO też ta zasada obejmuje. A co do kontroli-czy sprawdzali również metryczki? Macie wszyscy je pouzupełniane?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

mkaaaa pisze:Kto pierwszy ten lepszy-SZO też ta zasada obejmuje. A co do kontroli-czy sprawdzali również metryczki? Macie wszyscy je pouzupełniane?
nawet nie zapytali o metryczki
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ODPOWIEDZ