Elmer i Inni pomocni - świadczenie pielęgnacyjne rolnik - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 03 mar 2017, 9:59

Marcelino dziękuje Ci bardzo za wypowiedzi:)
może jeszcze ktoś sie wypowie jak robi albo jak by zrobił ? Elmer, Ewalu, Kb i INNI :)
+ewa

Napisano: 03 mar 2017, 10:34

ja proponuje wpisać datę styczniową (czyli od kiedy będzie miała świadczenie na nowej decyzji) - sama też tak robie
beataQ
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 10:09
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2017, 10:38

beataQ pisze:ja proponuje wpisać datę styczniową (czyli od kiedy będzie miała świadczenie na nowej decyzji) - sama też tak robie

tylko się zastanawiam czy to nie bedzie jakoś odnosiło się do lat potrzednich, że wtedy miała ŚP a zrezygnowała dopiero od 01.01.2017r. ???
czy nie lepiej od wtedy jak wszedł w życie art. 17b ?????
+ewa

Napisano: 03 mar 2017, 11:31

Jak nie uchylaliście i nie wydawaliście nowych dec od wtedy kiedy wszedł obowiązek pisania takich oświadczeń to moim zdaniem nie ma potrzeby aby ktoś oświadczał wstecz tylko na bieżąco do obecnego wniosku
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 03 mar 2017, 12:39

Marcelino pisze:Jak nie uchylaliście i nie wydawaliście nowych dec od wtedy kiedy wszedł obowiązek pisania takich oświadczeń to moim zdaniem nie ma potrzeby aby ktoś oświadczał wstecz tylko na bieżąco do obecnego wniosku
Pani ogólnie bierze u nas ŚP od 2009r., ostatnią decyzję miała 01.01.2014r. bo orzeczenie skończyło się 31.12.2013r. i potem nowe od 01.01.2014 do 31.12.2016r.
i wtedy koleżanka roniła protokół w którym Pani podała że gos. rolne prowadzi, zarządza i pracuje w nim mąż

????????
+ewa

Napisano: 03 mar 2017, 13:28

obowiązek pisania takich oświadczeń powstał bodajże od kwietnia 2014r. my braliśmy już od bodajże od czerwca 2013, a Wy jak nie braliście przed obowiązkiem to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać teraz od stycznia 2017
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 03 mar 2017, 16:16

w sumie to tak - powinna oswiadczy prawde :) wiec podac faktyczna date od kiedy z powodu koniecznosci sprawowania opieki nad dzieckiem pzrestala zajmowac sie gospodarstwem...i reszta powinna zalezec od tego :) ale to moze spowodowac wiele komplikacji:D ale moze trzeba sie z nimi zmierzyc lepiej teraz niz moze pozniej jak cos wylezie a teraz poradzisz poswiadczenie nieprawdy ...ale nie wiem... troche doswiadczenia mam i widze ze uczciwosc nie poplaca a tym co klamia i kombinuja to przewaznie sie udaje, wiec moze mnie nie sluchaj :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2017, 16:23

kb pisze:w sumie to tak - powinna oswiadczy prawde :) wiec podac faktyczna date od kiedy z powodu koniecznosci sprawowania opieki nad dzieckiem pzrestala zajmowac sie gospodarstwem...i reszta powinna zalezec od tego :) ale to moze spowodowac wiele komplikacji:D ale moze trzeba sie z nimi zmierzyc lepiej teraz niz moze pozniej jak cos wylezie a teraz poradzisz poswiadczenie nieprawdy ...ale nie wiem... troche doswiadczenia mam i widze ze uczciwosc nie poplaca a tym co klamia i kombinuja to przewaznie sie udaje, wiec moze mnie nie sluchaj :)

też mam mieszane uczucia co do tego, dlatego tak to wałkuję, chciałabym Pani dobrze doradzić ale też żeby w dokumentach grało
więc chyba najlepiej jak napisze od dnia jak weszła ustawa ZDO i nasz art. 17b ??????????
+ewa

Napisano: 07 mar 2017, 17:06

co zrobic żeby było dobrze ???????????????
:(
+ewa

Napisano: 08 mar 2017, 13:14

Elmer i Inni proszę o podpowiedź :)
???
+ewa

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x