może jeszcze ktoś sie wypowie jak robi albo jak by zrobił ? Elmer, Ewalu, Kb i INNI

beataQ pisze:ja proponuje wpisać datę styczniową (czyli od kiedy będzie miała świadczenie na nowej decyzji) - sama też tak robie
Pani ogólnie bierze u nas ŚP od 2009r., ostatnią decyzję miała 01.01.2014r. bo orzeczenie skończyło się 31.12.2013r. i potem nowe od 01.01.2014 do 31.12.2016r.Marcelino pisze:Jak nie uchylaliście i nie wydawaliście nowych dec od wtedy kiedy wszedł obowiązek pisania takich oświadczeń to moim zdaniem nie ma potrzeby aby ktoś oświadczał wstecz tylko na bieżąco do obecnego wniosku
kb pisze:w sumie to tak - powinna oswiadczy prawdewiec podac faktyczna date od kiedy z powodu koniecznosci sprawowania opieki nad dzieckiem pzrestala zajmowac sie gospodarstwem...i reszta powinna zalezec od tego
ale to moze spowodowac wiele komplikacji:D ale moze trzeba sie z nimi zmierzyc lepiej teraz niz moze pozniej jak cos wylezie a teraz poradzisz poswiadczenie nieprawdy ...ale nie wiem... troche doswiadczenia mam i widze ze uczciwosc nie poplaca a tym co klamia i kombinuja to przewaznie sie udaje, wiec moze mnie nie sluchaj