Elmer i inni - ważne, pomocy !!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 14:37

brat był opiekunem prawnym siostry i pobieral na nią zasiłek pielęgnacyjny, ostatni pobrał w VIII 2014r., dzis okazało sie że postanoweniem z dnia 20 czerwca2014r. prawomocne od 8 lipca 2014r. nastapila zmiana opiekuna prawnego.
co teraz?
za lipiec - pobrał
za sierpien - pobrał, ale musi oddac, tak??
dzis nowy opiekun złozył wniosek o ZP
jak to rozwiazac????
czy mozna potracic z biezacych (bo ma swoj ZP) ??? a odsetki ???
prosze o pomoc :( a do tego tłumy :(
iga ops

Napisano: 03 wrz 2014, 14:42

opiekun prawny pobral, ale zasilek byl przyznany dla niepelnosprawnego - czy przekazal go mu albo temu nowemu opiekunowi? jesli tak - nie bawilabym sie w nienalezne
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2014, 14:44

ale mozna tak ???
na podstawie oswiadczenia, czy jak to by niby zrobic ???
iga ops

Napisano: 04 wrz 2014, 8:53

prosze o wypowiedzi :(
iga ops

Napisano: 04 wrz 2014, 12:39

?????????????????????
iga ops

Napisano: 04 wrz 2014, 12:47

wzielabym oswiadczenie od nowego opiekuna prawnego ze zasilek pielegnacyjny pobrany za lipiec i sierpien przez poprzedniego opiekuna prawnego zostal przekazany na potrzeby osoby objetej opieka (oczywiscie jesli zostal) a dalsze wyplaty od wrzesnia nalezy przekazywac jemu (obecnemu opiekunowi prawnemu)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 04 wrz 2014, 14:17

zasiłek przyznajesz dla osoby niepełnosprawnej i został wypłacony, ja bym " nowemu" przyznała od września a z tamtym niby co masz zrobić- został wypłacony na osobę niepełnosprawną i w dalszym ciągu jest płacony na tę samą osobę
bb1

Napisano: 05 wrz 2014, 9:44

dzieki Wam za wypowiedzi,a inni co mysla ??
bo moj szef nie chce na to sie zgodzic, mial ktos taki przypadek ???
pomocy :(
iga ops

Napisano: 17 paź 2014, 8:10

Ja mam taką samą sytuację tylko nowy opiekun nie jest z mojej Gminy myślałam żeby uchylić decyzję poprzedniemu opiekunowi i nie żądać zwrotu bo kwoty zasiłku pielęgnacyjnego zostały przekazane osobie niepełnosprawnej i nowy opiekun złożył by wniosek u siebie ale nasz radca ma inne zdanie i nie widzi potrzeby uchylania decyzji bo osoba niepełnosprawna nadal jest uprawniona do świadczenia tylko płacić dalej a zrobić adnotację kto jest nowym opiekunem. Co o tym sądzicie?
*Grażyna

Napisano: 17 paź 2014, 13:09

może ktoś się wypowie?
*Grażyna

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x