Elmer pomóż mi plis :) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 06 cze 2014, 9:12

pismem z dnia 28.04.2014 poinformowaliśmy dłużnika o wszczęciu postępowania w sprawie uznania go za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych (pismo zostało dwukrotnie awizowane). Z zaświadczenia komornika wynika, iż przez ostatnie 6 m-cy nie dokonał żadnych wpłat tyt. alimentów. Po otrzymaniu zaświadczenia zawiadomiłam dłużnika o możliwości zapoznania się z aktami sprawy. Zawiadomienie odebrała siostra dłużnika, która mnie poinformowała, że od 17.04.2014 dłużnik przebywa w zakładzie psychiatrycznym na leczeniu (jako dowód przedłożyła zaświadczenie)
W związku z powyższym napisałam decyzję o umorzeniu w całości postępowania i wysłałam do dłużnika na adres szpitala. W dnu wczorajszym decyzja wróciła z poczty z adnotacją, że dłużnik w dniu 21.05.2014 opuścił szpital.

Elmer co teraz zawiadomienie o wszczęciu doręczone w trybie art. 44 Kpa ale w tym czasie dłużnik już przebywał w szpitalu na leczeniu więc nie mógł odebrać zawiadomienia, decyzja o umorzeniu nie została doręczona bo dłużnik został wypisany ze szpitala. Kompletnie nie wiem co mam teraz zrobić. Przyczyną wszczęcia postępowania było to, że dłużnik nie zarejestrował się w PUP, z informacji uzyskanej od siostry dłużnika wiem, że na dzień dzisiejszy jest zarejestrowany
Elmer pomóż....
Basik33

Napisano: 06 cze 2014, 11:57

?
Basik33

Napisano: 06 cze 2014, 12:25

w jednej kopercie decyzja o umorzeniu i wezwanie na wywiad
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 12:52

Elmer wywiad był z dłużnikiem w tym okresie świadczeniowym już przeprowadzany, podczas wywiadu ustalono, że dłużnik nie jest zarejestrowany w PUP w związku z czym został zobowiązany do zarejestrowania w PUP. Dłużnik nie zarejestrował się w określonym terminie i dlatego wszczęto postępowanie w spr. uznania go za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych

podpowiedź co dalej proszę :)
Basik33

Napisano: 06 cze 2014, 13:00

w jednej kopercie wezwanie do dostarczenia zaśw. z UP i zawieszenie postępowanie do tego czasu w sprawie uznania za dłużnika
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2014, 10:01

Elmer
jak dostarczy to zaświadczenie z U.P TO UMORZYĆ POSTĘPOWANIE I ROZPOCZĄĆ AKTYWIZACJĘ ?
Basik33

Napisano: 10 cze 2014, 10:02

?
Basik33

Napisano: 11 cze 2014, 9:25

?
Basik33

Napisano: 11 cze 2014, 11:08

wznowić i umorzyć, aktywizacja
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2014, 11:46

Elmer, nie rozumiem
dlaczego mam wznowić postępowanie, ja jeszcze postępowania nie zakończyłam bo decyzja umarzająca wróciła do mnie z adnotacją, że dłużnik opuścił szpital.
Wczoraj dłużnik dostarczył zaświadczenie z PUP, że jest zarejestrowany od 27maja 2014
mogę postępowanie umorzyć i rozpocząć aktywizację?
Basik33

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x