Elmer?? zażalenie na postanowienie US - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 23 mar 2015, 9:43

dostałam postanowienie o odmowie przystąpienia do egzekucji w związku z faktem, iż podałam inny adres zobowiązanego niż widnieje w bazie urzędu skarbowego
adres ten mam potwierdzony zwrotkami( UP odebrane osobiście przez dłuznika) + wywiadem OWD- no ale wiadomo, teraz nie dołącza sie żadnych zwrotek więc oni tego nie wiedzą..
w czym problem- zawsze dzwoniłam do US i wyjaśniałam, ewentualnie dosyłałam kopie zwrotki jako potwierdzenie
ale ileż można- czy oni nie mogą wysłać najpierw egzekutora żeby sprawdził ten adres- tym bardziej że w informacji do TW §7 ust.1 pkt.1 wskazałam, iż właściwość miejscową organu egzekucyjnego ustalono na podstawie adresu zamieszkania zobowiązanego.
nie bede dzwonić- złoże zażalenie na to postanowienie- tylko czy ktoś to robił?? czy opłaca się kopać z koniem? :)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 23 mar 2015, 10:28

?
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 23 mar 2015, 10:56

tydzień temu miałam identyczną sytuację.
Zadzwoniłam do Us i powiedziano mi że jeżeli adres zobowiązanego w TW jest inny niż u nich w systemie!!!!!!! to nie wystarczy na pisać że właściwość miejscową ustalono na podstawie adresu zamieszkania, trzeba udowodnić że on tam mieszka dołączając np zwrotkę czy inne pisma.
Strasznie mnie to zdenerwowało.
adaw

Napisano: 23 mar 2015, 10:57

składałem zażalenia/skargi itp. Spoko
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2015, 10:59

jakis konkretny art na jaki moge sie powołać, że nie dopełnili obowiązku sprawdzenia??
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 23 mar 2015, 11:00

ogólna opisówka i tyle plus zwrotki.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2015, 11:04

oki, dziękuję- z art. dałam tylko art. 29. § 1 ustawy egzekucyjnej- ze organ bada dopuszczalnośc..... - oni jednakk nie zbadali ;) no i parę zdań opisu+ te zwrotki i niech idzie :)
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x