pomocy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 mar 2015, 9:06

Bardzo proszę o pomoc. Pani bierze rodzinne na swoje dzieci ( czwórkę ). Teraz nieletnia , ucząca się córka urodziła dziecko. Pani posiada gospodarstwo rolne i otrzymuje stypendium z urzędu gminy. Moje pytanie jak pani składa wniosek na becikowe i rodzinne na wnuczkę to jaki będzie skład rodziny i czy biorę pod uwagę dochody pani. Dodam że pani jest opiekunem dziecka ustanowionym przez sąd. Proszę pomóżcie mi to rozwikłać nigdy nie miałam takiej sytuacji.
werka

Napisano: 23 mar 2015, 10:21

czy nikt nie miał podobnej sytuacji proszę proszę proszę
werka

Napisano: 23 mar 2015, 10:24

nowo narodzone dziecko i jego dochody art. 5 ust. 11
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2015, 12:39

czyli w składzie rodziny pani i dziecko oraz bez dochodu bo dziecko nic nie ma. dobrze myślę
werka

Napisano: 23 mar 2015, 12:44

tak opiekun prawny i dziecko, bez zadnych dochodów w tym przypadku zbadaj jeszcze czy samotne czasami Pani nie przysluguje
awatar

Napisano: 23 mar 2015, 13:05

Pani ma męża, na akcie urodzenia dziecko ma nazwisko matki, wpisano aby imię ojca, nie wiem czy się należy samotne, nie dawno przejęłam rodzinne , co powinno być spełnione aby się należało bardzo proszę pomóżcie jestem ogromnie wdzięczna za każdą pomoc
werka

Napisano: 23 mar 2015, 14:23

dziecko musi mieć ustalone alimenty od obojga rodziców
vcx

Napisano: 23 mar 2015, 15:18

a jezeli ta Pani chcialaby zlozyc na swoja rodzine o rodzinne to ta corke co urodzila wpisuje a to nowonarodzone dziecko?? kogo wpisuje?? ta corke co urodzila chyba tak a to dziecko??
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x