Bardzo proszę o pomoc. Pani bierze rodzinne na swoje dzieci ( czwórkę ). Teraz nieletnia , ucząca się córka urodziła dziecko. Pani posiada gospodarstwo rolne i otrzymuje stypendium z urzędu gminy. Moje pytanie jak pani składa wniosek na becikowe i rodzinne na wnuczkę to jaki będzie skład rodziny i czy biorę pod uwagę dochody pani. Dodam że pani jest opiekunem dziecka ustanowionym przez sąd. Proszę pomóżcie mi to rozwikłać nigdy nie miałam takiej sytuacji.
nowo narodzone dziecko i jego dochody art. 5 ust. 11
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Pani ma męża, na akcie urodzenia dziecko ma nazwisko matki, wpisano aby imię ojca, nie wiem czy się należy samotne, nie dawno przejęłam rodzinne , co powinno być spełnione aby się należało bardzo proszę pomóżcie jestem ogromnie wdzięczna za każdą pomoc
a jezeli ta Pani chcialaby zlozyc na swoja rodzine o rodzinne to ta corke co urodzila wpisuje a to nowonarodzone dziecko?? kogo wpisuje?? ta corke co urodzila chyba tak a to dziecko??