Pani pobiera u nas fundusz alimentacyjny w wysokości 1 000,00 zł miesięcznie na dwoje dzieci,do wniosku zawsze dołączała zaświadczenie z sąsu okręgowego bo dłuznik alimentacyjny był za granmnocą , dzis przyszła i zgłosiła mi, iz od lipca 2014 r., dostajena konto z niemieckiej instytucji kasę wyegzekwowaną od dłuznika alimentacyjnego średnio ok. 2 500,00 zł , prosze mi powiedzieć czy w takiej sytuacji nalezy zrobic nienależnie pobrane świadczenia z FA, ????, czy wierzycielka może nam wpłacić całą kasę na konto OŚRODKA na poczet zadłużenia dłuznika ??? JUZ SAMA NIE WIEM CO MAMA POWIEDZIEĆ WIERZYCIIELCE (wierzycielna fundusz pobuiera od 2008 r., )
Z TEGO CO WIEM TO WCZEŚNIEJ DŁ€ŻNIK PŁACIŁ REGULARNIE ., ALE NIE MOŻNA ZROBIĆ TAK IZ pANI WPŁACI CAŁĄ KASĘ OTRZYMANA Z NIEMIECKIEJ INSTYTUCI NA NASZE KONTO OŚRODKA POPCZET ZALEGŁOSCI DŁUŻNIKA ????
no włanie dlaczego nie przyszła , sama nie wiem a teraz sie babka piekli , I NIENALEZNIE POBRANE POMOMO TEGO , ŻE KASA PRZEKAZANA PRZEZ NIEMIECKĄ INSTYTUCJE ????
wiecie co dzwoniła dziś babka z sądu OKRĘFOWEGO ( SKĄD WIERZYCIELKA POBIERAŁA INFORMACJĘ DO FUNDUSZU) i powiedziała , że nie mogę zrobic nienaleznie pobranych tylko wierzycielka ma cała kase od dłuznika wpłacić na NASZE KONTO NA poczet zadłużenia CZY TAK MOZE BYĆ >?????