Emp@tia dubluje podatek należny-rozliczenie wspólne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 05 lut 2016, 10:14

tomson pisze: u nas od kilku lat nawet skarbówka na zaświadczeniach podaje wspólny podatek jak jest rozliczany PIT wspólnie, więc żadna nowość o czym piszecie. Podatek trzeba sobie policzyć proporcjonalnie
u nas taka sama sytuacja zawsze był wspólny podatek wykazywany - dla mnie to teraz właśnie jest dziwne bo na Emp@ti wykazują podatek identyczny ale bez wskazania że to jest wspólne
zuzzanna

Napisano: 05 lut 2016, 13:26

u nas też US zawsze podawał podatek osobno nawet jak małżonkowie rozliczali się wspólnie więc dla mnie to nowość i uważam że powinno to być poprawione i tyle
goia

Napisano: 05 lut 2016, 16:50

zuzzanna pisze:wykazują podatek identyczny ale bez wskazania że to jest wspólne
masz wskazanie w momencie weryfikacji
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2016, 15:10

Też mi nowość - od 100 lat us wydawał zaświadczenia przy wspolnym opodatkowaniu w ktorych każdy z małzonków mial ten sam łaczny podatek należny - jak wyliczyc ile mial podatku każdy z małzonków np do utraty dochodu temat wałkowany tysiace razy tutaj. I to samo z us jest teraz w ramach informacji o dochodach z empatii.

Tez mi więc "sensację"wynaleźliście...
olgawyz

Napisano: 10 lut 2016, 11:00

To może w końcu ktoś podpowie, jak wyliczyć ten podatek należny w stosunku do każdego z małzonków ??????? :o :o :o :x :roll:
Kasia245

Napisano: 10 lut 2016, 11:14

dochód męża : dochód wspólny żony i męża = ?%
podatek należny x ?% = podatek męża
tak samo liczymy dla żony
dochód żony : dochód wspólny żony i męża = ?%
podatek należny x ?% = podatek żony
znaczka

Napisano: 10 lut 2016, 12:05

A jak obliczyć należny podatek jednego z małżonków, jeżeli pracował on w 3 różnych firmach i dochody z 2 z nich są dochodami utraconymi
c.k.

Napisano: 10 lut 2016, 12:56

podatek należny jest liczony z zaliczki na podatek więc jak mozna proporcje od dochodu uzależniac
ah123

Napisano: 10 lut 2016, 14:35

ah123 pisze:podatek należny jest liczony z zaliczki na podatek więc jak mozna proporcje od dochodu uzależniac
a zaliczka na podatek jest liczona od podatku należnego więc podatek należny jest liczony od... podatku należnego? :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2016, 15:21

jak jest wspólne rozliczenie małżonków to podatek należny od dochodu należy przenieść tylko z pierwszej pozycji --- tak jest napisane na wydrukach z empatii
col

Strona 2 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x