Empatia a odpowiedzi... - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 09 lut 2016, 11:00

No właśnie, i tak nie można nic pobrać. Czy ty wysyłasz pisemnie prośby o informacje? Bo ja już nie wiem, co robić. Zamiast pobrać z systemu w 2 minuty, to będę teraz słać pisma po urzędach skarbowych...
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 09 lut 2016, 11:02

udało wam się pobrać dochody z empatii z amazisa bo ZUS trochę ruszył występowałam dawno do Zus przez empatię a dzisiaj odbieram informacje natomiast dochodów ani razu nie udało mi się pobrać.
Edy

Napisano: 09 lut 2016, 11:04

Taaa, bez drukowania. Już widzę Panią z NIKU, która kontrolowała nas w ubiegłym roku, a nie wiedziała, skąd mamy kwoty zasiłków, bo ona zatrzymała się na 43 zł. Siedziała na drugim pietrze w urzędzie z wnioskami przygotowanymi przeze mnie. Myślicie, że będzie latać do mnie co chwila i sprawdzać w kompie, czy mam pobrane odpowiednie druki, bo skoro nie muszą być drukowane? Kolejne działanie teoretyka.
Sylia

Napisano: 09 lut 2016, 11:09

2 odpowiedzi z ZUS otrzymałem w zamierzchłych czasach. Obecnie nic nie przechodzi.
Piszę ręcznie - tylko US se jaja robi. Mają 30 dni na odpowiedź i przesyłają równo w tym terminie (czyli ja przedłużam termin)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2016, 11:13

Sylia pisze:Taaa, bez drukowania. Już widzę Panią z NIKU, która kontrolowała nas w ubiegłym roku, a nie wiedziała, skąd mamy kwoty zasiłków, bo ona zatrzymała się na 43 zł. Siedziała na drugim pietrze w urzędzie z wnioskami przygotowanymi przeze mnie. Myślicie, że będzie latać do mnie co chwila i sprawdzać w kompie, czy mam pobrane odpowiednie druki, bo skoro nie muszą być drukowane? Kolejne działanie teoretyka.
Dlatego my przezornie daliśmy możliwość drukowania. Natomiast zamysł Ministerstwa był żeby był to dokument elektroniczny zapisywany w oprogramowaniu - zacytowałem wymaganie homologacyjne.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 09 lut 2016, 11:14

Bo kolejny raz ministerstwo pokazało jakim jest teoretykiem. Pojęcia nie maja, jak to wychodzi w praktyce.
Sylia

Napisano: 09 lut 2016, 12:04

Ja ma amazis i pobieram odpowiedzi i z Zusu i ze skarbowego (nie zawsze od razu się udaje). Tylko, że zauważyłam jeden błąd i nie wiem gdzie zgłosić (dzwoniłam do empatii, ale oni powiedzieli, że są odpowiedzialni za przesył a nie treści). Pobierałam z empatii zaświadczenie o dochodach chłopaka, który miał w roku bazowym umowę o pracę i dochód z działalności gospodarczej. W empatii otrzymałam dochody tylko z zatrudnienia i żadnej wzmianki o tym, że wnioskodawca rozliczał się jeszcze na podstawie Pitu 28. Także wychodzą jeszcze takie kwiatki.
monika32

Napisano: 09 lut 2016, 12:07

Elmer pisze:2 odpowiedzi z ZUS otrzymałem w zamierzchłych czasach. Obecnie nic nie przechodzi.
Piszę ręcznie - tylko US se jaja robi. Mają 30 dni na odpowiedź i przesyłają równo w tym terminie (czyli ja przedłużam termin)
hmm a ja myslalam ze w zwiazku z art.23b ust. 4 maja na to termin "niezwłocznie nie pozniej jednak niz w terminietylko 7 dni ":)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2016, 12:15

Tou mnie empatia działa prawie bez zarzutów, US jest po 3 sekundach, ZUS po 24 godzinach, raz kiedyś wyskoczy błąd, ale po chwili zazwyczaj jest ok :)
Sylia

Napisano: 09 lut 2016, 12:17

Kb - z Urzędem Skarbowym się będziesz kłócić?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x