500+ mam wątpliwości - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2016, 18:45

Mam wątpliwości co do 500+ ponieważ ten program wg. rządu i pani minister ma za zadanie przyrost naturalny w naszym kraju, nie jest to pomoc socjalna tak nas zapewniają.
Właśnie do tej pomocy socjalnej muszę się odnieść bo rozmawiałam z kobietą (lat 45) która ma 3 dzieci w wieku 15, 10 i 7 + tatuś i oni już nie planują mieć więcej dzieci i jak mówi dostanie 1500 zł. na dzieci. + wszelakie wsparcie z systemu pomocy społecznej.
Czyli przyrostu naturalnego w tej rodzinie już nie będzie ale "pomoc" otrzymają.
Uważam że program ten nie przyczyni się znacząco w przyroście naturalnym.
aga.w

Napisano: 09 lut 2016, 8:42

ale pomoże tej rodzinie finansowo więc w czym problem
Twoim zdaniem powinniśmy dać 500 plus tylko tym co planują zdeklarują więcej dzieci ?
po co się nakręcać i tak zrobią co chcą a głębszego sensu w tym wszystkim to chyba nie nam się doszukiwać
gasiak

Napisano: 09 lut 2016, 8:47

gasiak pisze:Twoim zdaniem powinniśmy dać 500 plus tylko tym co planują zdeklarują więcej dzieci ?
no ale przecież non stop gadają, że to program mający zwiększyć dzietność a nie pomoc socjalna :D no to niech się zdecydują :lol:
wg wyliczeń przedstawionych w tamtym tygodniu dzięki 500+ w ciągu 10 lat ma przybyć ileś tam dzieci. Średnio jedno dziecko ma kosztować podatników ok. 900000zł. To ja już wolę, żeby mi teraz dali bańkę a ja dam gwarancję, że w ciągu najbliższych 3 lat machnę dwójeczkę. Taniej i szybciej :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 lut 2016, 9:10

Oj tam, oj tam. Idę na marsza KOD, nie no żartuję jeszcze mnie nie porypało :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 09 lut 2016, 11:22

Podejrzewam, że oni (rząd) sami nie wiedzą co dokładnie jest to 500 +
pawel.w

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny