empatia co weryfikujecie? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 19 kwie 2016, 19:34

Witam. Pracuje na izydzie i mam pytanie co weryfikujecie do wniosku? Wiadomo że jak na pierwsze to e-podatki i ZUS jak potrzeba to eksmon i ceidg. dla wszystkich wniosków weryfikuje ćbb (rodzice)i dla osób które nie pobierają świadczeń rodzinnych empatia pesel najpierw weryfikacja a potem udostępnianie danych ? Czy u was tez to tak dlugo trwa prawie 4 min kazda weryfikacja
agatuu

Napisano: 19 kwie 2016, 19:39

zaczynam od CBB i inne organy .. peselki i jak trzeba dochody
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 19:46

ewalu pisze:zaczynam od CBB i inne organy .. peselki i jak trzeba dochody
Teraz będziesz kończyć na cbb w związku z wymogiem że sprawdzenie ma być najwcześniej 3 dni przed wydaniem decyzji.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 19 kwie 2016, 19:50

cenna uwaga ... ale od weryfikacji do wydania decyzji mija max jeden dzień ... zus już daje składki po 15 minutach .. MF dzisiaj padło chyba .. wiem, wiem są wnioski, które wiszą i te teraz muszę drugi raz ???
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 20:04

ewalu pisze:cenna uwaga ... ale od weryfikacji do wydania decyzji mija max jeden dzień ... zus już daje składki po 15 minutach .. MF dzisiaj padło chyba .. wiem, wiem są wnioski, które wiszą i te teraz muszę drugi raz ???
Tak. Będzie to niezbędne do wydania decyzji ale dzięki naszej pracy będzie można to zrobić grupowo jednym przyciskiem.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 19 kwie 2016, 20:17

SYGNITY pisze:
ewalu pisze:cenna uwaga ... ale od weryfikacji do wydania decyzji mija max jeden dzień ... zus już daje składki po 15 minutach .. MF dzisiaj padło chyba .. wiem, wiem są wnioski, które wiszą i te teraz muszę drugi raz ???
Tak. Będzie to niezbędne do wydania decyzji ale dzięki naszej pracy będzie można to zrobić grupowo jednym przyciskiem.
super to grupowo
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 20:20

a jak decyzje już wydane to co wtedy
dagmarka

Napisano: 19 kwie 2016, 20:21

z poziomu wszystkich wniosków chyba się da zweryfikować jeszcze po wydaniu decyzji
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 20:27

ewalu pisze:z poziomu wszystkich wniosków chyba się da zweryfikować jeszcze po wydaniu decyzji
Tak.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 27 kwie 2016, 18:24

Zaprzestajecie sprawdzanie na CBB w przypadku osób bez dochodu czy też badacie bazę PESEL?
KamilL

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x