Wniosek elektroniczny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 kwie 2016, 22:26

Mam pytanie. Mając wniosek elektroniczny na którym wnioskodawcą jest kawaler ubiegający się na pierwsze i jedyne dziecko nie wpisuje członków rodziny bo są nimi tylko on jako wnioskodawcą i jego dziecko. Czy w związku z tym wzywam go do uzupełnienia członków rodziny czy mogę rozpatrywać go bez tego? Oczywiście pobierając wszystko potrzebne do obliczenia dochodu.
mgosc
Praktykant
Od: 30 mar 2016, 18:01
Zajmuję się:

Napisano: 19 kwie 2016, 23:43

ja na twoim miejscu wezwałabym go, przynajmniej z tego względu , że nie wykazał matki - wiec albo z nia jest i zapomnial ja wpisac lub żyją osobo. Wtedy zażądałabym dokumentu odnośnie tego , że mały jest przypisany do nieg (wyok sądu o rozwodzie, albo o zasądzonych alimentach od matki jesli nie byli małżeństwem... albo wyrok o ograniczeniu właddzy matce, ewentualnbie akt zgonu matki jeśli się coś przykrego jej przytrafiło ... itp. ) ale nasz piękna ustawa dopuszcza tez oświadczenie ze jest samotnie wychowujący ... i najlepiej jakbyś przy okazji wypytała go o sytuację dochodową - chociaż coraz wiecej się mówi , że nic nie muszą nam dostarczać ...
nowa bla bla

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x