ESP a 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 15 mar 2016, 15:28

podpis elektroniczny lub profil zaufany e-puap
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 16 mar 2016, 15:21

próbowałam zrobić jak radził Tom z podlinkowaniem e-wniosków jednak nie udało się komunikat nieprawidłowy adres wzoru ręce opadają :evil:
buźka

Napisano: 16 mar 2016, 15:31

Tak sobie myślę, że ePUAP będzie tylko pomocniczy do uwierzytelnienia się na empatii, gdzie jest wykaz dostępnych e-Wniosków oraz jako punkt kontaktowy do wymiany korespondencji elektronicznie klient-urząd.
Wykorzystanie samego ePUAP do złożenia wniosku to porażka, trzeba opracowywać wnioski do Centralnego Repozytorium, a to droga przez mękę. Fajnie było gdyby twórcy ePUAP sami wpadli na przekierowanie do empatii.
"Gdy­by ludzie zas­ta­nawiali się nad jedną trze­cią te­go, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
gaia
Praktykant
Od: 04 lut 2016, 20:49
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2016, 22:56

Dobre pytania zadajecie. Czy jakiś informatyk mógłby się wypowiedzieć i doradzić jak to wszystko ładnie poustawiać?
annja
Referent
Od: 26 wrz 2012, 12:41
Zajmuję się:

Napisano: 17 mar 2016, 0:42

Przydałaby się interpretacja z ministerstwa jak to ma wyglądać, czy oni w ogóle mają zamiar opublikować szablon wniosku na 500+ wtedy sprawa byłaby prosta, urzędy najwyżej podpięłyby się pod usługę (jeśli nie zrobiłoby to ministerstwo, w końcu wszystkim pozakładali składy ESP to i usługi mogą pewnie też pod nie podczepić)
Rysio

Napisano: 17 mar 2016, 9:31

buźka pisze:próbowałam zrobić jak radził Tom z podlinkowaniem e-wniosków jednak nie udało się komunikat nieprawidłowy adres wzoru ręce opadają :evil:
u nas ten adres działa https://wnioski.mpips.gov.pl/
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 17 mar 2016, 9:40

Tom możesz podać krok po kroku w co wchodzić żeby załączyć ten link?
jafas

Napisano: 17 mar 2016, 9:50

administracja - budowanie usług
tworzysz usługę np wniosek o 500, po kolei uzupełniasz kolejne okna i w przedostatnim ustawia się dane formularza
w już utworzonych usługach wystarczy tylko zrobić edycję w oknie formularze
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 23 mar 2016, 13:04

OK jeśli dobrze rozumiem to ta metoda sprowadza się do przekierowania z już istniejącej usługi (np pismo ogólne) bądź utworzenia nowego opisu usługi (bo nie ma nic w katalogu o 500+) który musi zostać zaakceptowany i opublikowany przez administratora katalogu spraw. Po opublikowaniu usługa będzie dostępna dla wszystkich urzędów. Nie tworzyłem nigdy usługi od 0 więc nie wiem jak wygląda ten proces. Dobrze myśle? :?
Ochódzki Ryszard

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x