Tak sobie myślę, że ePUAP będzie tylko pomocniczy do uwierzytelnienia się na empatii, gdzie jest wykaz dostępnych e-Wniosków oraz jako punkt kontaktowy do wymiany korespondencji elektronicznie klient-urząd.
Wykorzystanie samego ePUAP do złożenia wniosku to porażka, trzeba opracowywać wnioski do Centralnego Repozytorium, a to droga przez mękę. Fajnie było gdyby twórcy ePUAP sami wpadli na przekierowanie do empatii.
"Gdyby ludzie zastanawiali się nad jedną trzecią tego, o czym mówią, świat byłby rajem" Carlos Ruiz Zafón
Przydałaby się interpretacja z ministerstwa jak to ma wyglądać, czy oni w ogóle mają zamiar opublikować szablon wniosku na 500+ wtedy sprawa byłaby prosta, urzędy najwyżej podpięłyby się pod usługę (jeśli nie zrobiłoby to ministerstwo, w końcu wszystkim pozakładali składy ESP to i usługi mogą pewnie też pod nie podczepić)
administracja - budowanie usług
tworzysz usługę np wniosek o 500, po kolei uzupełniasz kolejne okna i w przedostatnim ustawia się dane formularza
w już utworzonych usługach wystarczy tylko zrobić edycję w oknie formularze
OK jeśli dobrze rozumiem to ta metoda sprowadza się do przekierowania z już istniejącej usługi (np pismo ogólne) bądź utworzenia nowego opisu usługi (bo nie ma nic w katalogu o 500+) który musi zostać zaakceptowany i opublikowany przez administratora katalogu spraw. Po opublikowaniu usługa będzie dostępna dla wszystkich urzędów. Nie tworzyłem nigdy usługi od 0 więc nie wiem jak wygląda ten proces. Dobrze myśle?