Jak ogarnąć 500 + nie dam rady za dużo tego - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 mar 2016, 19:53

tego się nie da ogarnąć a ludzie będą chcieli znać od razu odpowiedzi na swoje pytania i co mają przynieść, usiadłam do czytania i masakra tyle wyjątków od wyjątków ustawa niby podobna do sr ale różni się w wielu momentach a przepisów i prowadzenia postępowań uczyłam się 2 lata !!!!!!!!!!!! i to była droga przez mękę możecie się śmiać że długo ale trafiłam do miejsca gdzie nikt mi w niczym nie pomagał ,uczyłam się na błędach i nad awanturującymi się babami, gdybym miała inna możliwość z miejsca bym się zwolniła bo nie chce tego koszmaru przeżywać drugi raz w tej pracy nabawiłam się nerwicy i do dzisiaj ponoszę tego konsekwencje :(
xxx12

Napisano: 14 mar 2016, 6:40

Pocieszę Cię nie jesteś sama, nie poddawaj się głowa do góry. Sztuką jest przezwyciężyć trudności.
barbarinka

Napisano: 14 mar 2016, 8:42

Są już dostępne podręczniki w sprawie 500+
Ja zamówiłem dla swoich pracowników dwie publikacje .

1. "Program rodzina 500+ wzory decyzji + płyta CD" zamówienie tel. 32-7558804
2. Ustawa 500+ zasady wypłaty świadczeń' zamówienie 12-4310085
pawel.w

Napisano: 05 kwie 2016, 20:42

Praca z ludźmi jest bardzo trudna, ja zajmuję św rodzinnymi około 800 wniosków, ale przyjmowanie wniosków 500 + (tylko 3 dni) i kontakt z ludźmi którzy złożyli je elektronicznie i każdy z błędem to koszmar, kombinacje ich nie mają końca, chamstwo z ich strony płakać się chce, telewizja ich tak edukuje, że wszystko się należy a urzędnik to nikt służący który powinien wniosek za nich wypełnić. Koszmar , koszmar i jeszcze raz koszmar.
edyta oż

Napisano: 05 kwie 2016, 20:45

edyta oż pisze:Praca z ludźmi jest bardzo trudna, ja zajmuję św rodzinnymi około 800 wniosków, ale przyjmowanie wniosków 500 + (tylko 3 dni) i kontakt z ludźmi którzy złożyli je elektronicznie i każdy z błędem to koszmar, kombinacje ich nie mają końca, chamstwo z ich strony płakać się chce, telewizja ich tak edukuje, że wszystko się należy a urzędnik to nikt służący który powinien wniosek za nich wypełnić. Koszmar , koszmar i jeszcze raz koszmar.
błędy na maksa ... ale chamstwa brak ... słowo ... gdyby nie te błędy w elektronicznych byłoby nawet ok ... my wydajemy już pierwsze decyzje :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2016, 20:52

Ministerstwo w czasie zamieściła komunikat że oblegane we wnioskach elektronicznych mamy informować ludzi mailem. Jak ma się do tego KPA?
annja
Referent
Od: 26 wrz 2012, 12:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2016, 20:56

annja pisze:Ministerstwo w czasie zamieściła komunikat że oblegane we wnioskach elektronicznych mamy informować ludzi mailem. Jak ma się do tego KPA?
dodatkowo mailem ... by szybciej było ... na papierze też musisz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2016, 21:09

To jeśli mailem muszę to wcale nie jest szybciej. Pismo muszę zrobić. Trzeba jednak do podpisu i dodatkowo zeskanować więc jedna czynność więcej
annja
Referent
Od: 26 wrz 2012, 12:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2016, 21:12

mailem wysyłasz pani informację, że ma źle złożony wniosek i co jest źle ... oddzielnie piszesz wezwanie na papierze( nosisz do podpisu ??? :shock: ) wkładasz do koperty i niesiesz na pocztę :D :mrgreen: ;)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2016, 21:15

pawel.w pisze:Są już dostępne podręczniki w sprawie 500+
Ja zamówiłem dla swoich pracowników dwie publikacje .

1. "Program rodzina 500+ wzory decyzji + płyta CD" zamówienie tel. 32-7558804
2. Ustawa 500+ zasady wypłaty świadczeń' zamówienie 12-4310085

Witam, czy możesz powiedzieć coś więcej o tych publikacjach gdy wkleje do Internetu nic na ten temat nie ma, od kogo te publikacje?? gdzie można znaleźć jakiś spis treści co zawierają lub opis o tych publikacjach??
asia3

ZAMKNIJ

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem