Etatysto wróć!!!!

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
mmariusz

Re: Etatysto wróć!!!!

Post autor: mmariusz »

.... :P
mmariusz

Post autor: mmariusz »

...bajze, bajzel, bajzel.
W budynku moze sie miescic tylko jedna placówka... dwie nie moga. Ale w tym budynku moze sie miescić placówka , izba wytrzeźwień, albo pokoje socjalne. Ba, prawdziwy zaped to przystosowanie budynków gospodarczych (bylego komplrksu Domu dziecka) ze by do niego przenieść 14 dzieci, dalej z budynku mieszkalnego (niegdyś dla pracowników) wykwaterowac mieszkańców i stworzyć tam właśnie pokoje socjalne. Zamysł ze wspólnym podwórkiem.

Gotowanie. swego czasu na drzwiach do kuchni ( tej z prawdziwego zdarzenia, ksiegowa wywiesiła kartke - Nieupowaznionym wstęp wzbroniony. Normalne, specyficzna dzialalnosc (zywnośc), wypadki itp. Przy tym przebąkiwanie o karach porzadkowych Jesli ktoś będzie to łamał. W normie. Ale...
Jak powiadam, nie znam sie na tym w ogóle na gotowaniu, ale ..ugotuje wszystko, wszystko !!! Musze tylko obok jako alternatywę chleb masło i ser. I swietnie sobie radze gotując coś dla 15 dzieci na durnej mikrofali, która sie włacza i wyłacza, wycierając naczynia śmierdząca ścierka z użyciem szamponu do włosów, bo zabrakło płynu do naczyń, bo w tym miesiącu dostaliśmy, a do jego końca jeszcze 4 dnii, rozdwajajac uwage miedzy tymże gotowaniem, a pomocą w ograbianiu lekcji ( odrabiają w kuchni, bo łatwiej pilnować) parząc sobie ręce bo nie ma rekawic , albo były. Woda 100ct.C, oleje 200st.C..A dzieci mamy pełny przekrój, bo jestesmy placówka łaczaca działania socjalizacyjnej, interwencyjnej i specjalistyczno terapeutycznej. I nikomu , ani mnie ani dzieciom nie przeszkadza ze w trakcie gotowania sam sie gdziec podrapie, wytre nos dziecku, czy pupe... czy zlecę krojenie kiełbasy Jankowi , który wogówe już nie wiadomo co robi ze swoimi palcami i otworami typu ucho, nos..
jest świetnie...zajebiście!

Nie narzekam, mówię jak jest. Nie wiem tylko do czego obliguje mnie kasa jaka biorę - do bycia mądrzejszym czy głupszym w tym co robię... No bo żeby ja brać to któryś z powyższych warunków trzeba spełnić
agni5

Post autor: agni5 »

Podobnie jak Etatysta po prawie 19 latach pracy odeszłam z placówki.Znalazłam pracę w szkole jako nauczyciel wspomagający.Jestem na KN i praca w szkole to lajcik w porównaniu z domem dziecka...
ODPOWIEDZ