ewalu, kb, Elmer i inni - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 mar 2015, 9:25

temat dotyczy zasiłku pielęgnacyjnego. Ośrodek dał ciała, pomóżcie jak z tego wybrnąć. Wniosek na zasiłek pielęgnacyjny złożyła matka w imieniu niepełnoletniego syna (2010 rok). Orzeczenie bezterminowe. Chłopak w kwietniu 2012 skończył 18 lat. W aktach nie ma żadnego upoważnienia, pieniądze cały czas przekazywane są na konto wskazane przez matkę. Dopiero teraz przeglądając akta to znalazłam. Co zrobić, czy wezwać chłopka ale do czego, w wezwaniu powinien być rygor - skutki prawne niezastosowania się do wezwanie, a czym mu zagrozić - wstrzymaniem wypłaty? Pomóżcie jak z tego wybrnąć?
nowa3

Napisano: 05 mar 2015, 9:37

ja zadzwoniłam telefonicznie żeby przyszli, choć jeszcze nie przyszli, ale jak przyjdą matka napsize podanie o uchylenie wraz ze zgodą na to uchylenie, syn złoży wniosek i już
manilla

Napisano: 05 mar 2015, 9:38

chlopaka rczej wezwac nie mozesz bo to nie on pobiera swiadczenia tylko jego matka, ewentualnie matke wezwac zeby zrezygnowala z ZP na syna bo on sam bedzie pobieral na siebie, ja tu wielkiej tragedii nie widze ze matka pobiera na pelnoltnie dziecko, u mnie tylko na wyrazna prosbe swiadczeniobiorcy zmieniamy no ale co organ to organ ;)
gosciu

Napisano: 05 mar 2015, 10:02

dla mnie tez nie ma tu tragedii, jesli syn nie ma nic przeciwko temu,ze nadal kase pobierala matka....wezwij go tylko do zlozenia na pismie takiego oswiadczenia,ze nalezny mu zasilek ma byc nadal przekazywany na konto matki, albo jesli chce to moze oswiadczyc,ze teraz to ma byc przekazywany jemu - i wskaxzac nr konta - w takim przypadku zmienaisz tylko odbiorce swiadczenia w systemie i tyle
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x