zasiłek rodzinny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 mar 2015, 10:16

Witam.
Czy np teraz mogę złożyć dokumenty o zasiłek na 3 dzieci. Dochody w stosunku do poprzedniego roku zmniejszyły się i zaświadczenie z US nie będzie odzwierciedlało prawdy . Czy w związku z tym dochód utracony ? czy są wyrównania? poproszę o odpowiedź.
kasabasia

Napisano: 05 mar 2015, 10:21

co to znaczy, że dochody się zmniejszyły. Jeżeli była utrata pracy , jest świadectwo pracy, to można uznać za dochody utracone, jeżeli jest to ta sama praca a z mniejszymi dochodami to wg nas nic sie nie zmienia.
lucB

Napisano: 05 mar 2015, 10:22

zadnych wyrowanan nie ma, swiadczenia przysluguja od miesiaca zlozenia wniosku :)
gosciu

Napisano: 05 mar 2015, 10:25

lucB pisze:co to znaczy, że dochody się zmniejszyły. Jeżeli była utrata pracy , jest świadectwo pracy, to można uznać za dochody utracone, jeżeli jest to ta sama praca a z mniejszymi dochodami to wg nas nic sie nie zmienia.
Praca dodatkowa , na okres kilku miesięcy i się skończyła, Oraz pracaumowa zlecenie też sie skończyła.
Gość

Napisano: 05 mar 2015, 10:30

przedstawić zaświadczenie od kiedy do kiedy się tam pracowało i że teraz już sie tam nie pracuje i można składac wniosek.
lucB

Napisano: 05 mar 2015, 10:38

a czy kryterium dochodowe 664 zł razy ilość członków rodziny to będzie się równało dochód (brutto) jaki ma być aby otrzymać zasiłek . rodzinny . Chcę to przeliczyć aby na darmo nie robić pracy urzędnikom.
Gość

Napisano: 05 mar 2015, 10:56

Gość pisze:a czy kryterium dochodowe 664 zł razy ilość członków rodziny to będzie się równało dochód (brutto) jaki ma być aby otrzymać zasiłek . rodzinny . Chcę to przeliczyć aby na darmo nie robić pracy urzędnikom.
plis błagam to jest ostatnie pytanie
Gość

Napisano: 05 mar 2015, 11:01

Lepiej złożyć wniosek niż samemu dumać. Kryterium wynosi 574 zł a 664 zł przy niepełnosprawnym dziecku.
Aga48

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x