ewaluacja AS - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 gru 2013, 15:52

czy robicie ewaluacje za wnioski z 2012 r czy z bieżącego?
~pc

Napisano: 04 gru 2013, 16:16

a czy są już wytyczne z PFRON bo podobno miały być odnośnie ewaluacji?
~Majka101

Napisano: 11 gru 2013, 17:12

Ponawiam pytanie. Czy ktoś wie coś na temat ewaluacji? Czy otrzymaliście jakieś wytyczne, bo miały sie pojawić ze strony PFRON
~Majka101

Napisano: 11 gru 2013, 21:03

ja chyba zrobię ewaluację za tamten rok i może studenta za 1 półrocze. Wytycznych raczej nie było i z tego co się pytałem to na razie nie będzie.

2012 ->

,, 3. Do oceny skuteczności działania programu przyjmuje się następujące wskaźniki (wynik na podstawie badania ankietowego, przeprowadzonego nie wcześniej niż w drugiej połowie roku następującego po roku udzielenia dofinansowania):
1. rezultatu - liczba osób, dla których w wyniku uczestnictwa w programie zlikwidowane lub zmniejszone zostały bariery uniemożliwiające uczestnictwo w życiu społecznym, zawodowym i w dostępie do edukacji,
2. wpływu – liczba osób niepełnosprawnych, których aktywność społeczna lub zawodowa wzrosła w wyniku uczestnictwa w programie.
4. Ewaluację programu można przeprowadzić na reprezentatywnej próbie losowej przy użyciu uznanych w nauce metod ewaluacji, także odrębnie dla każdego obszaru.\"

2013 ->

Do oceny skuteczności działania programu przyjmuje się następujące główne wskaźniki ewaluacyjne:

rezultatu:
liczba osób niepełnosprawnych, dla których w wyniku uczestnictwa w programie zlikwidowane lub zmniejszone zostały bariery uniemożliwiające uczestniczenie w życiu społecznym, zawodowym lub w dostępie do edukacji,
liczba osób zaangażowanych w proces rehabilitacji, których kompetencje wzrosły w wyniku uczestnictwa w module szkolenia kadr,
wpływu – liczba osób niepełnosprawnych, których aktywność społeczna lub zawodowa wzrosła w wyniku uczestnictwa w programie.

Ewaluację programu można przeprowadzić na reprezentatywnej próbie losowej przy użyciu uznanych w nauce metod ewaluacji, odrębnie dla każdego obszaru.
~www

Napisano: 12 gru 2013, 9:59

Ja też kojarzę, że było mówione, że oni (PFRON) poinformują nas o szczegółowych wytycznych dotyczących ewaluacji.
Ja zdecydowanie nie robię jeszcze, bo nie mam kiedy. Na razie walczę z AS 2013, rozliczenia z Wyrównywania różnic..., pisma do \"algorytmowych\", że nie mamy kasy...
~pcpr-A

Napisano: 12 gru 2013, 13:05

czy macie druki ewaluacji??
~ann

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x