Ekspert PFRON - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 gru 2013, 13:15

Witam chciałem was zapytać odnośnie Eksperta PFRON przy protezie, kiedy należy wysłać beneficjenta do niego ?? przed rozpatrzeniem merytorycznym wniosku przez komisję oceniającą czy po tym, a przed podpisaniem umowy? co jeszcze trzeba zrobić? to my mamy umówić tą wizytę w PFRON?
~Ralf

Napisano: 02 gru 2013, 13:31

zgodnie z informacjami z PFRON do eksperta kierujesz Wnioskodawcę gdy wniosek spełnia wymagania formalne i merytoryczne więc przed podjęciem decyzji w sprawie dofiannsowania, u nas skierownaie przesyłałam drogą mailową do oddziału i to oni umawiali na wizytę u eksperta PFRON dostałam informację zwrotną kiedy i gdzie ma się odbyć konsultacja. Skierowanie oryginał wniosodawca zabiera ze sobą na wizytę. Dopiero po pozytywnej opini eksperta przyznajesz dofinansowanie i podpisujesz umowę na zakup protezy
~ewaaa

Napisano: 02 gru 2013, 13:41

aa czy masz może wzór tego skierowania ? prosił bym Cie o przesłanie na [email protected] jeśli to nie problem.
Z góry dziękuje
~Ralf

Napisano: 02 gru 2013, 17:05

Poza tym, do eksperta kierujesz, jak masz zabezpieczone środki na protezę.
Ja wysłałam skierowanie do eksperta i do oddziału PFRON jakoś w połowie października. Ekspert oddzwonił do mnie i chciał nr tel do wnioskodawcy, żeby się z nim umówić. Dzisiaj dostałam info od wnioskodawcy, że ma wyznaczoną wizytę.
~pcpr-A

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x