W funduszu alimentacyjnym nie ma koordynacji. Pani X zabrała dziecko (osobę uprawnioną) i wyjechała za granicę - do Niemiec. Oczywiscie nie zgłosiła tego i wyszło to przy okazji. wezwałem ja do wyjaśnień, ale pismo (wysłane na adres polski - dotychczasowy) wróciło awizowane. Po jakimś czasie zadzwoniła z pretensjami dlaczego nie ma jeszcze świadczeń na koncie. Jeśli złoży oświadczenie że przebywa za granicą. Wystarczy to do uchylenia decyzji prawda?
Czy w świadczeniach rodzinnych będzie analogicznie?
FA i wyjazd za granicę.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: FA i wyjazd za granicę.
w fa oswiadczenie o przebywaniu, moim zdaniem , nie wystarczy:) musialbys wydobyc od niej oswiadczenie o zmienie miejsca zamieszkania, tzn. ze tam za granica teraz ma swoje miejsce zamieszkania, a nie ze tylko wyjechala tam na chwile i wcale nie z zamiarem stalego pobytu - bo przy odwolaniu bez tego pewnie bedzie pozamiatane:) w swiadczeniach rodzinnych musisz pytac o koordynacje
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na razie mam zaświadczenie ze szkoły, że wykreśliła dziecko i dziecko podjęło naukę za granicą na terenie Niemiec. Wezwałem ja do wyjaśnień i na razie mam tylko telefon potwierdzający, ze tam przebywa (wraz z dzieckiem). Zgodnie z ustawa mogę wstrzymać wypłatę, jeśli nie wpłyną wyjaśnienia. Decyzji uchylać nie muszę...
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zgadza sie:)
Oprócz FA i wyjazd za granicę. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
tytuły wykonawcze
TW-1
TW nowe
nowe drugi na wywiady
wszczęcie a umorzenie postepowania
potrącenia nienależnie pobranych świadczeń z FA
% W UPOMIENIU
Pilne - podpowiedzcie
sąd
decyzja
jak się pozbyć komornika
przed złozeniem wniosku do sądu o kuratora gdzie składamy za