jak się pozbyć komornika
jak się pozbyć komornika
Moze ktoś z Was mi pomoże? Jestem zobowiązany do alimentacji. w 2011 r. przez pierwsze 2 m-ce nie płaciłem alimentów, bo matka z dzieckiem wyjechała za granicę, nie podała konta ani adresu, więc nie płaciłem, bo nie wiedziałem jak. Po tych 2 m-cach rozpoczęła się współpraca z komornikiem. Wyregulowałem się natychmiast, jednocześnie regularnie wpłacam komornikowi zasądzone kwoty i oczywiście pokrywam koszty postepowania. poprosiłem komornika o zaświadczenie o wysokości zadłużenia - nie posiadam zadłużenia. Ciężko pracuję, nie uciekam od płacenia alimentów, ale nie chce już kolejny rok dorabiac komornika. Matka dziecka nie chce zrezygnować z komornika, bo mówi, że tak jej wygodnie. Nadal jest za granicą, a w polsce działą przedstawiciel - znam tę osobę, nazwisko i adres. Czy ja - w zasadzie nie dłużnik, bo płacę na bieżąco, a dług w wys. 700,00zł spłaciłem 4 lata temu, mogę sie wyzwolić od komornika i płacić alimenty temu pełnomocnikowi?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: jak się pozbyć komornika
nie, dopuki wierzycielka nie "wycofa" wyroku od Komornika nic nie można zmienić, bezpieczniej jest regulowac należności przez niego
dobry duszek
jest mozliwośc jezeli wpalcisz bodajże do sadu 6-krotnosc alimetów -takie zabezpieczenie wowczas mozesz pozbyc siek omornika anwet jezeli wierzycielowi to nie odpowiada . to się chyba nazwya zabezpieczeine roszczeń aliemtnacyjnych
z cego co kojarze to tak ale warto zasięgnąć informacji u źródla czyli sądu i komornika luz radca prawny bo nie chce wprowadzil w bład jednak taka mozliwość na pewno istnieje (maz kolezanki robil tak w zeszłym roku
)

Oprócz jak się pozbyć komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
nowe drugi na wywiady
wszczęcie a umorzenie postepowania
potrącenia nienależnie pobranych świadczeń z FA
% W UPOMIENIU
Pilne - podpowiedzcie
FA i wyjazd za granicę.
sąd
decyzja
przed złozeniem wniosku do sądu o kuratora gdzie składamy za
kiedy może wnioskować
Tytuł wykonawczy - czyje konto podać?
ustalony kurator