kobieta powinna oddać kasę do komornika lub zwracać FA, jeśli kolejność zaspokajania nie jest prawidłowa. Trzeba zwrócić uwagę kiedy komornik otrzymał decyzję przyznającą FA.dormon33 pisze: ↑30 gru 2024, 9:42Mam podobną sytuację, pomimo bezskutecznej egzekucji i wypłacanego fa komornik przesyłał wierzycielce pieniądze w 2023 r. Czy to jest prawidłowe działanie ze strony komornika skoro egzekucja jest bezskuteczna i komornik ma informację o wypłacanym fa? Co robić w tej sytuacji?
Jeśli na dany moment nie było zadłużenia wobec FA to wierzycielka miała prawo otrzymać alimenty od komornikaAnnaM. pisze: ↑02 sty 2025, 8:39oki techniczne pyt. nie ma znaczenie ze dłużnik ma małe zadłużenie i mogł być tzw. na bieżąco ? najpierw jest fa.. a potem jest wierzycielka mogł w danym miesiacu spłacic wszystko i zostało zadłużenie na rzecz wierzycielki ? czy zle myśle?
a druga sprawa wysłałam zapytanie tlyko do oww poprzedniego kiedy była uprawniona a potem wysle jakas info ze był zwrot co ? bo teraz mysle ze mogłam w tym pytaniu napisac o tym że pobrała i bedzie zwrot, nigdy nie wiadomo czy organ sie nie dojrzał wczesniej i nie było zwrotu ?