FA zmiana - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 07 paź 2014, 11:00

No natychmiast, ale po wydaniu, nie wstecz. Też byliśmy zdziwieni bo najpierw dłużnik odwołał się od tego, że ma więcej spłacić - SKO uwaliło, umorzyło postępowanie. Potem babka od zwrotowej - SKO uwaliło, umorzyło postępowanie. Zadzwoniliśmy, wyjaśnili, robimy wg. wytycznych.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2014, 11:11

czasami i wstecz (widziałem wyrok zasądzający alimenty w czerwcu od stycznia). Chyba tylko nie po to by sobie tak zapisać.
Zauważ jeszcze, że sąd wydaje pierw wyrok o alimenty, który jest wykonalny. Prawomocny ten wyrok może być dopiero i po paru miesiącach jak się dłużnik będzie burzył. Kobieta pójdzie z takim wyrokiem do komornika i on od razu będzie go egzekwował. Nie czeka na prawomocny.
Popatrz jeszcze na art. 29 ust. 2 - jak dla mnie SKO jest w poważnym błędzie. Zaskarżył bym ich decyzje do prokuratury
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 paź 2014, 11:17

ja robie wstecz- może nikt mnie za to nie powiesi :(
odwołań nie miałam, aczkolwiek napewno jest przy tym więcej pracy- zmiana wysokości niejednokrotnie wymaga zmiany dwóch decyzji ( 2 okresy) + zmiany decyzji zwrotu przez dłuznika
według mnie tak jest poprawnie, ale nie neguje również twojego zdania iks- nasza ustawa w wielu punktach pozwala puścić wodze wyobraźni i interpretacji :) :lol:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 07 paź 2014, 11:56

Elmer pisze:Popatrz jeszcze na art. 29 ust. 2 - jak dla mnie SKO jest w poważnym błędzie.
Znaczy wiesz, ja w ogóle nie robię wniosków o Fundusz ani nic z tej działki więc mam to gdzieś. Tak po prostu wygląda u nas przyjęta praktyka - po konsultacjach w SKO.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x