faktura za energię - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 kwie 2016, 9:51

hej to znowu ja :)

tym razem jest problem, bo jedna Pani nie dostaje faktury od ponad pól roku ( najmuje mieszkanie od osoby prywatnej) i złożyła mi wniosek, twierdzi że dostanie ją na dniach, czy ja mogę w tym przypadku zrobić termin przesunięcia sprawy o kolejny miesiąc czy mam się trzymać przepisu który jest w ustawie o DM, czy może niech napisze mi osw że nie ma faktury za prąd i wtedy ja jej policzę bez ryczałtów, wolałabym jednak żeby były te ryczałty wtedy dodatek wyższy a ona samotnie wychowuje 2 dzieci, co mogę w tym przypadku zrobić???
karolina9008

Napisano: 05 kwie 2016, 19:44

Jeśli w przeszłości był dodatek i była faktura, to postuluję skorzystać z tamtej faktury.
Jeśli nawet nie było wcześniej dodatku, a jest stara faktura, to też można skorzystać.
Można też poczekać jeszcze kilka dni (wypłacić można po terminie, świat się nie zawali), ale to ryzykowne, bo nie wiadomo, czy w ogóle będzie ta fakturka.
Ostatecznie można skorzystać z cen jednostkowych tej samej taryfy z innych postępowań. Ryzyko niewielkie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 08 kwie 2016, 13:19

Też miałam taką sytuację ;) Wzięłam oświadczenie od wnioskodawcy, że od daty tej i tej nie ma Faktury za energię, w związku z czym prosi żeby naliczono cenę za 1kWh z poprzedniej faktury która była pół roku temu.
Dorota.gops
Praktykant
Od: 22 lut 2016, 9:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x