Faktura za wodę i ścieki, wezwanie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 lip 2021, 13:24

Cześć. Osoba złożyła wniosek o dodatek mieszkaniowy. Wydatki za czerwiec mam załączone, jednak nie mam potwierdzenia na chwilę obecną, że osoba opłaciła koszt za wodę i ścieki. Na fakturze za czerwiec widnieje adnotacja, że faktura majowa nie jest opłacona.
Na jaki artykuł powołać się, żeby wezwać stronę do dostarczenia dokumentu potwierdzającego wpłatę za faktury? Nie bardzo pasuje mi tu art. 7 ust. 13 bo nie mogę odmówić przecież dodatku z tego tytułu, że ktoś nie opłacił faktury za wodę i ścieki bo inne wydatki ma opłacone (ewentualny dodatek bez faktury za wodę i ścieki będzie naliczony przecież w niższej wysokości- może to mogłoby być pouczeniem w wezwaniu?). Jak byście postąpili? Pozdrawiam.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 27 lip 2021, 8:18

na szkoleniu mówiono, że rachunki nie muszą być opłacone. I tak ma już naliczoną kwotę należną do zapłaty, został już obciążony. Nie musi mieć zapłaconego czynszu czy rachunków w chwili składania wniosku.
Knapa
Starszy referent
Od: 24 kwie 2019, 10:08
Zajmuję się: Dm

Napisano: 27 lip 2021, 8:59

Knapa pisze:
27 lip 2021, 8:18
na szkoleniu mówiono, że rachunki nie muszą być opłacone. I tak ma już naliczoną kwotę należną do zapłaty, został już obciążony. Nie musi mieć zapłaconego czynszu czy rachunków w chwili składania wniosku.
Zgadzam się. Dodatek mieszkaniowy jest formą pomocy dla osób, które mają trudności we wnoszeniem bieżących opłat mieszkaniowych.
AgaSz
Stażysta
Od: 18 lut 2021, 12:44
Zajmuję się: DM, KDR

Napisano: 27 lip 2021, 12:48

Dziękuję za wiadomości ale niestety nie jestem przekonana odnosząc się do art. 6 ust. 3 naszej ustawy. Będę szukać dalej ;). Pozdrawiam.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 27 lip 2021, 13:45

Zgadzam się. Dodatek mieszkaniowy jest formą pomocy dla osób, które mają trudności we wnoszeniem bieżących opłat mieszkaniowych.
dokładnie tak,rachunki nie muszą być opłacone

jeśli w trakcie trwania dodatku nie będą opłacać przypadającej na nich części to wtedy można działać
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x