Cześć. Osoba złożyła wniosek o dodatek mieszkaniowy. Wydatki za czerwiec mam załączone, jednak nie mam potwierdzenia na chwilę obecną, że osoba opłaciła koszt za wodę i ścieki. Na fakturze za czerwiec widnieje adnotacja, że faktura majowa nie jest opłacona.
Na jaki artykuł powołać się, żeby wezwać stronę do dostarczenia dokumentu potwierdzającego wpłatę za faktury? Nie bardzo pasuje mi tu art. 7 ust. 13 bo nie mogę odmówić przecież dodatku z tego tytułu, że ktoś nie opłacił faktury za wodę i ścieki bo inne wydatki ma opłacone (ewentualny dodatek bez faktury za wodę i ścieki będzie naliczony przecież w niższej wysokości- może to mogłoby być pouczeniem w wezwaniu?). Jak byście postąpili? Pozdrawiam.
Faktura za wodę i ścieki, wezwanie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
Re: Faktura za wodę i ścieki, wezwanie
na szkoleniu mówiono, że rachunki nie muszą być opłacone. I tak ma już naliczoną kwotę należną do zapłaty, został już obciążony. Nie musi mieć zapłaconego czynszu czy rachunków w chwili składania wniosku.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM, KDR
- Kontakt:
Zgadzam się. Dodatek mieszkaniowy jest formą pomocy dla osób, które mają trudności we wnoszeniem bieżących opłat mieszkaniowych.Knapa pisze: 27 lip 2021, 8:18 na szkoleniu mówiono, że rachunki nie muszą być opłacone. I tak ma już naliczoną kwotę należną do zapłaty, został już obciążony. Nie musi mieć zapłaconego czynszu czy rachunków w chwili składania wniosku.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Dziękuję za wiadomości ale niestety nie jestem przekonana odnosząc się do art. 6 ust. 3 naszej ustawy. Będę szukać dalej
. Pozdrawiam.

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
dokładnie tak,rachunki nie muszą być opłaconeZgadzam się. Dodatek mieszkaniowy jest formą pomocy dla osób, które mają trudności we wnoszeniem bieżących opłat mieszkaniowych.
jeśli w trakcie trwania dodatku nie będą opłacać przypadającej na nich części to wtedy można działać
Oprócz Faktura za wodę i ścieki, wezwanie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Prośba o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Czy wiecie jak to jest
13 emerytura
Ulga na dzieci
Zasiłek dla bezrobotnych - składki
Komu wypłacać DM?
Sigid
Blok
co jaki czas ukazują się komunikaty?
Ulga
zasiłek opiekuńczy z zus
prace dorywcze