faktury na kilkoro dziecie

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
Julianna

Re: faktury na kilkoro dziecie

Post autor: Julianna »

Jak po kontroli, co kontrolowali ??
Kalina
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Kalina »

Jestem już po :) Zwracali przede wszystkim uwagę na prawidłowe wyliczenia kwot stypendiów mam trzy grupy dochodowe i czy od listopada była zwiększona kwota stypendium, czy prawidłowo był wyliczony dochód, czy decyzja była wydana w terminie, czy druga decyzja była wydana na podstawie 155 KPA, czy były zgody od wnioskodawców na zmianę pierwszej decyzji.
Jeżeli chodzi o faktury to rodzice musza mi pisać oświadczenia, która pozycja na fakturze dotyczy którego dziecka, bo wydaje decyzje osobno na każde dziecko a faktury zbieram łącznie ważne żeby mi się łącznie zgadzała kwota chyba że wnioskodawcą jest uczeń albo rodzic który składa na jedno dziecko. Sprawdzali wszystkie wnioski i rok budżetowy 2015 wiec II semestr 2014/2015 i I semestr 2015/2016 :)
do Kaliny

Post autor: do Kaliny »

Z jakiego jesteś województwa? I czy rozliczanie dotacji sprawdzali?
Kalina
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Kalina »

Województwo wielkopolskie, tak zapomniałam po ty wspomnieć rozliczenie dotacji, czy dołożyliśmy z własnych środków do dotacji, czy w terminie została zwrócona niewykorzystana dotacja, lista wypłat i potwierdzenia przelewów
Gość

Post autor: Gość »

Kalina pisze:Województwo wielkopolskie, tak zapomniałam po ty wspomnieć rozliczenie dotacji, czy dołożyliśmy z własnych środków do dotacji, czy w terminie została zwrócona niewykorzystana dotacja, lista wypłat i potwierdzenia przelewów
a możesz napisać:
1 ile skontrolowali wniosków i jak to się miało do całkowitej liczby wniosków?
2 czy sprawdzali odmowne?
3 piszesz, że sprawdzali drugie decyzje (155 kpa) to chodzi ci o zmieniające na II półrocze 2016/2017 czy te z zeszłego roku szkolnego 2015/2016 - to czy wymagane są oświadczenia o tym czy rodzinie zmieniła się sytuacja dochodowa?
4 czyli kontrola wymaga by na każde dziecko, które ma przyznane stypendium były (najlepiej) osobne faktury lub rodzic ma wskazywać konkretne pozycje? Nie może być tak, że ma przyznane na 2 dzieci np na 500 zł (łącznie, 250 na głowę) i na te 500 przedstawia faktury bez wskazywania?
ODPOWIEDZ