powiem tak, oddaliśmy 6 spraw o składanie nieprawdziwych oświadczeń, w żadnym Sąd nie kwestionował użycia art 233 kk . 1 sprawę umorzono, pozostałe są w toku
Witam. Gdzie moge zglosic, ze ex maz pobiera po 500 zl z funduszu alimentacyjnego a posiada mieszkanie w dublinie ktore wynajmuje za 100 euro oraz drugie mieszkanie zakupione od brata , ktore tez wynajmuje ale nie wiem za ile? Zlozyl tez o 500 plus! oszust jeden- gdzie to zglosic bo dosyc ze ma kupe kasy to od panstwa jeszcze kradnie. Jak zadzwonilam do ops nowy sacz to kierownik powiedzial mi ze to go nie interesuje!
do klientki Ewy, to dlaczego nie odbierasz decyzji w terminie,wysłanie decyzji za zwrotnym podwierdzeniem odbioru kosztuje 7 zł, w naszym ośrodku klienci również odbierają decyzje osobiście
Oświadczenie powinno być napisane zgodnie z art. 107 5b pkt 7 tj 7) zaświadczenia albo oświadczenia o wysokości wynagrodzenia z tytułu zatrudnienia, zawierającego informacje o wysokości potrąconej zaliczki na podatek dochodowy od osób fizycznych, składki na ubezpieczenie zdrowotne, składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe w części finansowanej przez ubezpieczonego oraz składki na ubezpieczenie chorobowe;
i zgodnie z art. 107 5c Oświadczenia, o których mowa w ust. 3b pkt 4 lit. d i e, składa się pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Składający oświadczenie jest obowiązany do zawarcia w nim klauzuli następującej treści: "Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.". Klauzula ta zastępuje pouczenie organu o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań.
czyli osoba ma sie tak pod tym oswiadczeniem podpisac.