Forma dożywiania!
Forma dożywiania!
Czy w dożywianiu jest możliwość dawania pomocy dzieciom w formie całodziennego wyżywienia, ponieważ we wszystkich przepisach dotyczących dożywiania jest mowa o jednym gorącym posiłku.
Re: Forma dożywiania!
z Programu jeden posiłek ( 60 do 40 %) resztę w całosci z własnych
Ja przyznaje całodzienne wyżywienie 12 zł w Ośrodku. Kiedyś dawno bo chyba w 2010 miałam kontrole i nie kwestionowano tego, teraz też realizuję te 12 zł w całości z programu
W 2010r kontrola mogła nic nie kwestionować ale w styczniu tego roku weszły nowe przepisy i interpretacje ministerstwa z czego wynika ze powinniśmy dawać pomoc w postaci jednego gorącego posiłku.
Nie wiem tylko co z takimi osobami które są w internacie i jedzą tam cały dzień a rodziców nie stać na dopłatę do wyżywienia. Jaką wydać decyzję czy na zasiłek celowy?
Nie wiem tylko co z takimi osobami które są w internacie i jedzą tam cały dzień a rodziców nie stać na dopłatę do wyżywienia. Jaką wydać decyzję czy na zasiłek celowy?
tez mamy z tym problem przyjdzie koniec roku trzeba będzie rozliczyć dotacje i będzie kłopot co wliczać do dotacji z czego nie
każdy rachunek trzeba rozpisywać do ksiegowości na bieżąco, co na jakie paragrafy. jeżeli macie kwotę za całodzienne wyżywienie to trzeba rozbić ile obiad (60-40%) a ile reszta
jak wprowadzasz do pomostu fakturę w dokumentach rozliczeniowych, to ci ładnie sam program na bieżąco liczy
Oprócz Forma dożywiania! - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
poniżek ha przeliczeniowego
Dochód
Kiedy pomoc społeczna będzie miała takie efektywne związki?
Urzędnik państwowy zarabia prawie trzy pensje minimalne
Od kiedy obowiązkowo mieszkania chronione
decyzja negatywna brak współpracy
poniżej hektara
Brak środków na DPS
Opinia nt. rozporządzenia ws. ŚDS
składka zdrowotna w CIS
nagrody
Dożywianie "bez wydawania decyzji" - Poza terenem Gminy
Opiekun prawny dziecka ustalenie dochodu
zwrot zasiłku okresowego
Wynagrodzenie dla opiekuna w jakiej wysokosci u was ?
Razem wobec przemocy w rodzinie