Pomoże mi ktoś potrzebuje wzór pisma zmieniającego ZR z formy pieniężnej na rzeczową... Męczę się z tym od piątku i jakoś to się kupy nie trzyma.........
jak pisałam w piątek ja robiłam to jakiś czas temu w formie pisma bo petentka ma już przecież przyznane świadczenia a zmienia się tylko forma wypłaty , cos takiego:
Na podstawie art. 17 a Ustawy o świadczeniach rodzinnych ... Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxxxx – Świadczenia Rodzinne, przekaże na konto sklepu xxxxxx należne Pani zasiłki rodzinne wraz z dodatkami ...
i podobne do sklepu z planem wypłat i informacją :
Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxx zobowiązuje się powiadamiać
o wszystkich zmianach przekazywanych kwot.
Jednocześnie prosimy o wydawanie artykułów spożywczych
i przemysłowych ( oprócz alkoholu i papierosów ) tylko mężowi petentki - Panu xxxxxx.
to jak ma być:
decyzja zmieniająca czy pismo informujące o zmianie sposobu realizacji zasiłku rodzinnego z wypłaty gotówkowej na formę rzeczową ?
(możemy mieć problem, bo Pani nie będzie zadowolona z takiej zamiany)
Pani ma decyzję wydaną w XI.2013 na zasiłki rodzinne na okres zasiłkowy 2013/2014 i w tej decyzji ma informację, że wypłata jest w formie przelewu bankowego na podane przez nią konto; teraz mamy przekazywać rodzinne do sklepu na zakupy żywności, a więc chodzi tylko o zmianę formy wypłaty - dlatego podpytuję czy musi być na to wydana decyzja ?
ja robię zmianę decyzje w części dot. realizacji zasiłku rodzinnego, w pozostałej części decyzja pozostaje bez zmian, ale tak samo przed ta zmiana robię wszczęcie postepowania - cala procedurę