forma rzeczowa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 lut 2014, 14:08

Pomoże mi ktoś potrzebuje wzór pisma zmieniającego ZR z formy pieniężnej na rzeczową... Męczę się z tym od piątku i jakoś to się kupy nie trzyma.........
~Magda

Napisano: 10 lut 2014, 14:14

to musi być decyzja
~gra

Napisano: 10 lut 2014, 14:15

nie, ja chciałam zrobić w formie decyzji ale podobno wystarczy pismo, ja tego do tej pory nie robiłam, nie mieliśmy takich przypadków...
~Magda

Napisano: 10 lut 2014, 15:29

jak pisałam w piątek ja robiłam to jakiś czas temu w formie pisma bo petentka ma już przecież przyznane świadczenia a zmienia się tylko forma wypłaty , cos takiego:
Na podstawie art. 17 a Ustawy o świadczeniach rodzinnych ... Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxxxx – Świadczenia Rodzinne, przekaże na konto sklepu xxxxxx należne Pani zasiłki rodzinne wraz z dodatkami ...

i podobne do sklepu z planem wypłat i informacją :
Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxx zobowiązuje się powiadamiać
o wszystkich zmianach przekazywanych kwot.
Jednocześnie prosimy o wydawanie artykułów spożywczych
i przemysłowych ( oprócz alkoholu i papierosów ) tylko mężowi petentki - Panu xxxxxx.
~ewalu

Napisano: 10 lut 2014, 15:42

dziękuje bardzo :)
~Magda

Napisano: 13 mar 2014, 14:03

czy w decyzji zmieniającej należy wskazać termin odbioru od.... do.... świadczeń rodzinnych w formie rzeczowej?
~a

Napisano: 13 mar 2014, 14:46

to jak ma być:
decyzja zmieniająca czy pismo informujące o zmianie sposobu realizacji zasiłku rodzinnego z wypłaty gotówkowej na formę rzeczową ?
(możemy mieć problem, bo Pani nie będzie zadowolona z takiej zamiany)
~*

Napisano: 13 mar 2014, 14:47

ja robię decyzje, i stronie służy wniesienie odwołania
~Ilonka

Napisano: 14 mar 2014, 9:29

Pani ma decyzję wydaną w XI.2013 na zasiłki rodzinne na okres zasiłkowy 2013/2014 i w tej decyzji ma informację, że wypłata jest w formie przelewu bankowego na podane przez nią konto; teraz mamy przekazywać rodzinne do sklepu na zakupy żywności, a więc chodzi tylko o zmianę formy wypłaty - dlatego podpytuję czy musi być na to wydana decyzja ?
~*

Napisano: 14 mar 2014, 9:50

ja robię zmianę decyzje w części dot. realizacji zasiłku rodzinnego, w pozostałej części decyzja pozostaje bez zmian, ale tak samo przed ta zmiana robię wszczęcie postepowania - cala procedurę
~Ilonka

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x