Fundusz alimentacyjny to kolejny cyrk odstawiany przez księgowość OPS

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Fundusz alimentacyjny to kolejny cyrk odstawiany przez księgowość OPS

Post autor: TWoj »

Niebywałe jest to, że księgowe OPS do dziś księgują FA 221/225, 221/720.

Ale rozumiem że pacany z RIO tak do dziś szkolą.

Sęk w tym, że bezkrytyczne słuchanie RIO może zaszkodzić wiarygodności danych.

No bo po takim księgowaniu jak komornik nic od dłużnika nie ściągnie to na 225 zostaje saldo, które OPS wykazuje jako zobowiązanie wobec BP.

Sęk w tym, że prawdziwe saldo to ZERO bo jak komornik nic nie ściągnie to OPS nic BP nie jest winien.

Bo 60 razy NIC daje NIC a nie 60
Jessie
Starszy referent
Zajmuję się: FIN
Kontakt:

Re: Fundusz alimentacyjny to kolejny cyrk odstawiany przez księgowość OPS

Post autor: Jessie »

Można by pisać do księgowych mniej złośliwym tonem? Przy każdej możliwej okazji pisać, że są nie douczone, odstawiają cyrki i oferować szkolenia to trochę nie na miejscu.

P.S. Księguję fundusz przez konta 720 i 750.
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Post autor: monia77 »

Jessie pisze: 27 wrz 2024, 14:16 Można by pisać do księgowych mniej złośliwym tonem? Przy każdej możliwej okazji pisać, że są nie douczone, odstawiają cyrki i oferować szkolenia to trochę nie na miejscu.

Brawo
TWoj
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: TWoj »

monia77 pisze: 27 wrz 2024, 14:52
Jessie pisze: 27 wrz 2024, 14:16 Można by pisać do księgowych mniej złośliwym tonem? Przy każdej możliwej okazji pisać, że są nie douczone, odstawiają cyrki i oferować szkolenia to trochę nie na miejscu.

Brawo
Przecież ja nie pisałem w tym poscie, że ktoś jest niedouczony.....proszę mi swoich przemyśleń nie przypisywać.

Wypraszam sobie.

Ale zgodzę się gdyby ktoś uznał za kompromitującą się księgową uznającą, że 60 procent razy zero daje 60.
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Post autor: monia77 »

TWoj pisze: 28 wrz 2024, 8:27
monia77 pisze: 27 wrz 2024, 14:52

Brawo
Przecież ja nie pisałem w tym poscie, że ktoś jest niedouczony.....proszę mi swoich przemyśleń nie przypisywać.

Wypraszam sobie.

Ale zgodzę się gdyby ktoś uznał za kompromitującą się księgową uznającą, że 60 procent razy zero daje 60.
Wielokrotnie Pan nazywa nas niedouczonymi, a prawda jest taka że nawet na szkoleniach każdy szkolący w tym też i Pan, macie odmienne zdania w wielu kwestiach
ODPOWIEDZ