Fundusz nienależnie pobrane???

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Ediii87
Praktykant
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze oraz świadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Kontakt:

Fundusz nienależnie pobrane???

Post autor: Ediii87 »

Witam, mam taki problem, ponieważ przejęłam alimenty po koleżance i nie bardzo wiem jak podejść do pewnej sprawy :/ A mianowicie Pewna Pani pobierając fundusz alimentacyjny na stary okres zapomniał poinformować, że umorzono sprawę KMP...bo orzeczenie na mocy którego trwało postępowanie utraciło moc ;/ Jest nowy wyrok w sprawie wydany w czerwcu 2021 wykonalny od 23.06.2021 zasądzający alimenty w wyższej kwocie. Ta informacja wpłynęła do KS dopiero w październiku, więc Pani pobrała fundusz za cały okres. Jak zweryfikować, czy świadczenie z FA było nienależnie pobrane??? (zmian dochodowych nie był) Na nowy okres przekracza dochód, wiec sytuacja jasna decyzja odmowna. Czy jest mi ktoś w stanie, to konkretnie wytłumaczyć?? Plisss nie wiem kompletnie jak to zrobić :(
ODPOWIEDZ