Nemezis- saldo
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR,ŚW, SR, NK, FA
- Kontakt:
Nemezis- saldo
Czy ktoś z was miał taki problem, że robiąc zestawienie zobowiązań dłużników alimentacyjnych za dane okresy, przy saldzie z odsetkami wychodzi np. -0,56 . Skąd się bierze ten minus? przy innych saldach mam okej a tu mi wyskakuje -0,56 pomimo tego że w systemie na saldzie wychodzi mi że już dłużnik ma spłacone.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA od 29.06.2020r.
- Kontakt:
Re: Nemezis- saldo
W saldzie na końcu w wersie razem to wychodzi?
Czy w poszczególnych okresach rozliczeniowych?
Generalnie jeśli wyszło tak jak u Ciebie na odsetkach - 56 gr. to znaczy ze z wpłaty dłużnika za dożo zostało oddane na odsetki właśnie o ta kwotę. Jeśli w wersie podsumowującym jest na odsetkach 0 zł to ok, bo to można wyregulować i pewnie ktoś to zrobił.
A jeśli tam jest to - 0.56 gr. a w pozostałych kolumnach wszędzie O zł to znaczy że owszem dłużnik spłacony ale wpłata była za duża o te 0.56 gr przekazana na odsetki.
Czy w poszczególnych okresach rozliczeniowych?
Generalnie jeśli wyszło tak jak u Ciebie na odsetkach - 56 gr. to znaczy ze z wpłaty dłużnika za dożo zostało oddane na odsetki właśnie o ta kwotę. Jeśli w wersie podsumowującym jest na odsetkach 0 zł to ok, bo to można wyregulować i pewnie ktoś to zrobił.
A jeśli tam jest to - 0.56 gr. a w pozostałych kolumnach wszędzie O zł to znaczy że owszem dłużnik spłacony ale wpłata była za duża o te 0.56 gr przekazana na odsetki.
Oprócz Nemezis- saldo - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
podwyżka alimentów
czy można zrobic utratę?
odsetki
kiedy decyzja staje się ostateczna?
czy wystapić jeszcze raz do komornika o 6 mcy
Fundusz nienależnie pobrane???
Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy!!
studentka
ZŁ ZA ZŁ FA
dłużnik pracuje poza granicami kraju
fundusz kontra komornik
podanie do niewłaściwego organu - art 66 kpa.
wywiad z dłużnikiem
UMORZENIE ZALEGŁOŚCI Z FA
Egzekucja skuteczna
wyegzekwowane alimenty przekazane wierzycielce