G*wniane złotówka za złotówke :( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 lut 2016, 14:23

Pomóżcie. Podam tylko jeden przykład. Dziecko powyżej 18 lat uczy się do sierpnia 2016 r. Zasiłek 129,00 zł. Program dzieli mi go od stycznia do czerwca 82,78 zł, a od lipca do sierpnia 69,46 zł. Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć dlaczego nie ma równej kwoty na cały okres? Wysiadam :(
sylwia1980

Napisano: 04 lut 2016, 14:24

Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 04 lut 2016, 14:50

Chyba jestem zbyt głupia i nie rozumiem już nic.
Rodzina 4 osoby. Dochód rodziny 2.813,84 zł. Kryterium 674x4 = 2.696 zł. Przekroczenie 117,84 zł.
Dwoje dzieci: jedno 129 zł od stycznia do sierpnia (kończy naukę), drugie 118,00 od stycznia do października. Dodatek rozpoczęcie roku 1x 100,00 i dod. na dojazd do czerwca 2x 63,00 i od września do października 1 x 63,00 zł.
Jak to wyliczyć bo program mi LICZY BZDURY!
sylwia1980

Napisano: 04 lut 2016, 15:14

ciekawa ta interpretacja :)
jeden co pisał tę ustawę, drugi teraz będzie to interpretował - a może to ta sama osoba
tylko skoro biorą pod uwagę dojazdy, że niby przez 10m-cy się należą, to dlaczego nie zrobią takich cudów z dodatkiem na rozpoczęcie roku szkolnego, który przysługuje zgodnie z ustawą - JEDNORAZOWO
przez cały okres płacimy r.r.sz. ale dojazdów już nie bo w lipcu i sierpniu się nie należą - ja tam zapisów w ustawie nie widzę, że trzeba jakieś takie cuda wyprawiać
!Q!Q!

Napisano: 04 lut 2016, 15:18

Te objaśnienia i przykłady opracowali ludzie z Departamentu, który tworzył to prawo. Zostały one oficjalnie i pisemnie przekazane Dostawcom oprogramowania i dlatego oprogramowanie podpowiada właśnie tak wysokości świadczeń.

Ale są to podpowiedzi, które można zmienić.
Opracowując w oprogramowaniu zmiany wynikające z zasady "złotówka za złotówkę" przygotowaliśmy specjalne nowe okno "Obliczenia dla przekroczonego kryterium", dzięki któremu w jednym miejscu zgromadzone są wszystkie informacje potrzebne do wyliczenia kwoty świadczeń oraz wszystkie miesięczne kwoty wszystkich świadczeń przyznanych decyzją. W razie jeśli ktoś przyjmuje inną interpretację obowiązującego prawa niż Ministerstwo, bezpośrednio na tym oknie można zmienić kwoty wypłat w poszczególnych miesiącach (w dolnej tabelce tego okna).
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x