Gaz przewodowy, różne interpretacje - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 15 mar 2018, 10:30

Wertowałam forum w tej sprawie i nie znalazłam jednej, klarownej wypowiedzi na ten temat. Spróbuję więc jeszcze raz:
Otóż są zarządcy, który zaznaczają mi brak gazu przewodowego mimo, że instalacja doprowadzona jest- bo osoby nie ponoszą do zarządcy za to kosztu tylko np. do energii lub pgnig.
Są zarządcy, którzy uważają, że jeżeli gaz jest doprowadzony do budynku to gaz przewodowy jest.
Zaznaczają, że gaz do lokalu mieszkalnego jest doprowadzony, a ktoś nie korzysta i ma odłączony.
Co mogę zrobić aby ujednolicić sprawę? Dodam, że zdarzają się wnioski (u tych samych osób), że raz jest zaznaczone tak, a za drugim razem inaczej bo zależy kto wypełnia i interpretacji.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 15 mar 2018, 10:45

Zaznaczam, ze gaz jest jeśli jest doprowadzony do lokalu mieszkalnego (obojetnie czy człowiek z niego korzysta).
Zaznaczam, że gazu nie ma jesli jest podłączony do budynku ale nie jest podłączony do lokalu mieszkalnego.
Tej wersji się trzymam i w razie, gdy zarządca źle zaznaczy, weryfikuję.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 15 mar 2018, 10:47

W ustawie i rozporzadzeniu masz nawet napisane: "jesli lokal mieszkalny nie jest wyposażony ..." . No własnie: lokal mieszkalny! ( a nie budynek)
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x