Z cyklu dylematy i trudne sprawy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 15 mar 2018, 8:30

Witajcie,
sytuacja wygląda następująco:
Pani X w sierpniu składała wniosek na DM. Potwierdzony przez nią dochód w deklaracji za miesiące V,VI,VII to renta, alimenty, zasiłek rodzinny.
Ww. składając wniosek w miesiącu lutym w deklaracji za miesiące XI XII I wpisała rentę, zasiłek rodzinny, alimenty oraz działalność- strata (mam oczywiście dokumenty w związku z poniesioną stratą), sprawidziłam od kiedy ma tę działalność otwartą i okazuje się, że od 21.06 działalność jest aktywna- czyli w poprz. wniosku nie podala wszystkich informacji w deklaracji.
Poproszę o jakieś złote rady w tej materii (z podopieczną na ten temat jeszcze nie rozmawiałam, gdyż złożyła wniosek na koniec lutego podczas mojej długiej nieobecności).
Łączę pozdrowienia.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 15 mar 2018, 8:46

Należałoby, moim zdaniem rozważyć wznowienie postępowania. Jednakże, czy wykaże dochód, skoro teraz ma stratę? Może się zdarzyć, ze wznowisz postępowanie a tu i tak dochodu nie uraczysz...
Ale osobiście poświęciłabym się i wznowiła to postępowanie. Chociażby dlatego, aby petent nie myślał, że urzędnik nic nie wie, nic nie może, a jemu wszystko ujdzie na sucho.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x